Ενέργεια

Η Anadarko επανέρχεται στις συνομιλίες με την Occidental, ενώ αναμένεται βελτιωμένη πρόταση από Chevron

Η Anadarko επανέρχεται στις συνομιλίες με την Occidental, ενώ αναμένεται βελτιωμένη πρόταση από Chevron

Το mega deal των πετρελαϊκών της Wall σε πλήρη εξέλιξη

H Anadarko με ανακοίνωσή της έδωσε το έναυσμα για συνέχιση των συζητήσεων με την Occidental που έχει προσφέρει 38 δισ δολ σε ένα mega - deal, ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της πετρελαϊκης εταιρίας από την Chevron.
H Αnadarko αποτελεί το διαβατήριο και για τους δύο για επεκτασή τους στην Permian.
Παράλληλα η ανακοίνωση της Anadarko αναφέρει ότι ανοιχτές μένουν οι γραμμές και με την Chevron από την οποία περιμένει βελτιωμένη πρόταση.
H πρόταση της Occidental είναι κατά 5 δισ υψηλότερη με τιμή προσφοράς τα 76 δολάρια ανά μετοχή  ένανατι 65 δολαρίων της Chevron, όμως στους μετόχους της Anadarko υπάρχει αβεβαιότητα λόγω του μεγέθους της Occidental έναντι της Chevron στον βαθμό που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν το deal καθώς η προσφορά περιέχει συνδυασμό μετοχών με μετρητά.
Η Anadarko περιμένει καλύτερη προσφορά από την Chevron η οποία δεν θα είναι κατ ανάγκη καλύτερη από της Occidental γιατί οι μετοχές της Chevron είναι πιο αξιόπιστες.
Ο CEO της Chevron κ. Mike  Wirth ανέφερε ότι η αύξηση του κόστους του deal σε μη ρεαλιστικά επίπεδα θα μηδενίσει τις ωφέλειες για τον ομιλό του.
Αναμένονται οι εξελίξεις στο mega deal της Wall.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης