Εγκατάσταση τελευταίας γενιάς ανεμογεννητριών ισχύος 10 MW στη Β. Θάλασσα από Vattenfall - Siemens Gamesa

Εγκατάσταση τελευταίας γενιάς ανεμογεννητριών ισχύος 10 MW στη Β. Θάλασσα από Vattenfall - Siemens Gamesa
Οι ανεμογεννήτριες, που είναι η τελευταία γενιά στην αγορά, θα αυξήσουν την απόδοση κατά 30%
Την τελευταία γενιά υπεράκτιων ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 10 MW θα εγκαταστήσουν στη Βόρειο Θάλασσα η Vattenfall και η Siemens Gamesa.
Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει να εγκατασταθούν 76 από αυτές τις ισχυρές τουρμπίνες στο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Zuid 1 & 2 από τις ολλανδικές ακτές. Η Vattenfall έχει επίσης υποβάλει αίτηση για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του Hollandse Kust Zuid 3 & 4, το οποίο συνολικά περιλαμβάνει την εγκατάσταση 152 ανεμογεννητριών.
Οι ανεμογεννήτριες, που είναι η τελευταία γενιά στην αγορά, θα αυξήσουν την απόδοση κατά 30%.
Το έργο αυτό σηματοδοτεί επίσης τεράστια πρόοδο στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας για την παροχή επαρκούς ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας για την παροχή 1-1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών κάθε χρόνο, ανέφερε η εταιρεία.

Ο στρόβιλος (τελευταίας γενιάς 10 MW) είναι εφοδιασμένος με πτερύγια μήκους 94 μέτρων - σχεδόν το ίδιο μήκος με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου - που είναι ικανά να παράγουν περισσότερη χωρητικότητα ανά στροφέα από τις παλαιότερες, ανεμογεννήτριες", ανέφερε η εταιρεία.
Τέλος, η εταιρεία της Vattenfall υπογράμμισε ότι: «Οι αρχικές προετοιμασίες για αυτό το αιολικό πάρκο βρίσκονται σε εξέλιξη και ξεκίνησαν διάφορες μελέτες στο αιολικό πάρκο της Βόρειας Θάλασσας. Το αιολικό πάρκο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2023».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης