Ηλεκτρισμός

Προσθήκη 445 MW ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για την Τουρκία το α΄τρίμηνο του 2019

Προσθήκη 445 MW ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για την Τουρκία το α΄τρίμηνο του 2019
H αιολική ενέργεια δημιούργησε 70 MW εγκατεστημένης ισχύος και 20 ΜW προερχόταν από πηγές γεωθερμικής ενέργειας, βιομάζας και αποβλήτων
Στην προσθήκη 445 MW ηλεκτρικής ενέργειας από 100%  οικιακούς και ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, προχώρησε η Τουρκία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
Η Τουρκία, σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης της οικονομικής χρήσης των εγχώριων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυξάνει σταδιακά τη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας από τους πόρους αυτούς.
Η χώρα στοχεύει στη δημιουργία 10.000 ΜW σε καθεμία από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια την επόμενη δεκαετία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να δώσει πράσινο φως σε οποιαδήποτε νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από εισαγόμενους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του εισαγόμενου άνθρακα ή του φυσικού αερίου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ο τοπικός άνθρακας κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της νέας χωρητικότητας στο 57,3%, δημιουργώντας 255 ΜW, ενώ οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ακολουθούσαν με μερίδιο 22,5% που παράγει 100 MW πρόσθετης χωρητικότητας.
H αιολική ενέργεια δημιούργησε 70 MW εγκατεστημένης ισχύος και 20 ΜW προερχόταν από πηγές γεωθερμικής ενέργειας, βιομάζας και αποβλήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης