Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Marinchenko (Fitch): Βλέπει υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στα 62,5 δολάρια το 2020

tags :
Marinchenko (Fitch): Βλέπει υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στα 62,5 δολάρια το 2020

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 2,8% το 2019-2020 θα οδηγήσει σε μείωση την ζήτηση

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ενδέχεται να αρχίσει να «ροκανίζει» ζήτηση πετρελαίου ήδη από φέτος, ωθώντας τις τιμές χαμηλότερα, δήλωσε ο Reuters, ο διευθυντής της Fitch Ratings,  Dmitry Marinchenko, σε συνέντευξή του στο Reuters από το Μπακού.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 2,8% το 2019-2020 από 3,2% το 2018.
"Εάν η παγκόσμια επιβράδυνση της ανάπτυξης γίνει πιο έντονη ή ακόμα και αν υλοποιηθεί η ύφεση, τότε η ζήτηση για πετρέλαιο μπορεί να υποχωρήσει απότομα, γεγονός το οποίο αποτελεί τον κύριο κίνδυνο για τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου", ανέφερε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch, οι τιμές του πετρελαίου θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο γύρω στα 65 δολάρια το  βαρέλι, φτάνοντας στα 62,50 δολ. το 2020 και 57,50 δολάρια το 2022.
Η τιμή του Brent ανέρχεται σήμερα σε 70 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο φέτος, μετά τη συνεργασία  μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία για μείωση της προσφορά.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και η πολιτική και οικονομική αναταραχή στη Βενεζουέλα έχουν επίσης θέσει όρια την παραγωγή.
Η ομάδα υπό την ηγεσία του ΟΠΕΚ συμφώνησε να μειώσει τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για έξι μήνες από την 1η Ιανουαρίου.
Η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο για να συζητηθεί η επέκταση των περικοπών της προσφοράς.
Ο Marinchenko δήλωσε ότι το μέλλον της συμφωνίας θα εξαρτηθεί πιθανώς από την κατάσταση στη Βενεζουέλα και το Ιράν και συμπλήρωσε ότι είναι πιθανό το μέγεθος των περικοπών να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.
"Η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα θα συνεχίσει να μειώνεται, οι ποσοστώσεις θα πρέπει να αναθεωρηθούν."

Η Fitch δεν θα αλλάξει την βαθμολογία της SOCAR τα επόμενα 2 χρόνια

Ο Marinchenko δήλωσε ότι η Fitch δεν αναμένει να αλλάξει την  πιστοληπτική ικανότητα της ενεργειακής εταιρείας SOCAR του Αζερμπαϊτζάν από την BB + τα επόμενα δύο χρόνια.
Η αξιολόγηση είναι σύμφωνη με την κρατική πιστοληπτική διαβάθμιση του Αζερμπαϊτζάν, για την οποία η Fitch πρόκειται να προχωρήσει σε αξιολόγηση τον Ιούλιο.
Ο Marinchenko δήλωσε ότι η Fitch αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν θα αυξηθεί μέχρι το 2020 χάρη στην ενίσχυση της παραγωγής συμπυκνωμάτων αερίου στο μεγάλο πεδίο Shah Deniz.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης