Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Μηδενική χρήση άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2025

Μηδενική χρήση άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2025
Η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών θα συμβάλει επίσης στη μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας του συστήματος και στη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές
Με μηδενικό άνθρακα έως το 2025 θα είναι σε θέση να λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον Εθνικό Διαχειριστή Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO).
Ειδικότερα, η ESO σχεδιάζει να «εγκαταστήσει καινοτόμα συστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες για να διασφαλίσει ότι το δίκτυο είναι έτοιμο να χειριστεί 100% μηδενικό άνθρακα», δήλωσε ο Fintan Slye, διευθυντής της ESO.
Η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών θα συμβάλει επίσης στη μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας του συστήματος και στη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές, πρόσθεσε ο Slye, αναγνωρίζοντας ότι η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενική κατανάλωση άνθρακα μέχρι το 2025, ισούται με μια θεμελιώδη αλλαγή.
Τέλος, πρόσθετα βήματα περιλαμβάνουν την αύξηση συμμετοχής στη ζήτηση καθώς και νέα έξυπνα φηφιακά συστήματα για τη διαχείριση και τον έλεγχο του συστήματος σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τον Slye.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης