Ενέργεια

Συνάντηση εκπροσώπων του OPEC, της Ρωσίας και του Ομάν στη Βιέννη, για τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου

Συνάντηση εκπροσώπων του OPEC, της Ρωσίας και του Ομάν στη Βιέννη, για τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου
Οι συμμετέχοντες προτίθενται να αποδείξουν ότι θα αντιμετωπίσουν την τριετή υπερπροσφορά αργού πετρελαίου
Εκπρόσωποι του OPEC και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου θα αρχίσουν να φτάνουν στη Βιέννη την Παρασκευή για την πρώτη τους συνάντηση, προκειμένου να παρακολουθηθεί η συμμόρφωση για τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής αργού πετρελαίου.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, υπουργοί από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, την Αλγερία και τη Βενεζουέλα θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους από τα εκτός OPEC κράτη της Ρωσίας και του Ομάν, προκειμένου να βρεθούν τρόποι και να επιβεβαιωθεί, ότι οι 24 υπογράφοντες την ιστορική συμφωνία θα ακολουθήσουν την δέσμευσή τους και θα αφαιρέσουν ένα συνδυασμό 1,8 εκατομμύριων βαρελιών την ημέρα από την αγορά για έξι μήνες.
Οι συμμετέχοντες προτίθενται να αποδείξουν ότι, τώρα, η ομάδα είναι σοβαρή και ότι θα αντιμετωπίσει, τελικώς,  την τριετή υπερπροσφορά αργού πετρελαίου.
Σημειώνεται, ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλά 18 μηνών πάνω από 58$ το βαρέλι, μετά τη συμφωνία του OPEC και άλλων μη-μελών του, στις 10 Δεκεμβρίου για την μείωση του αργού και τον τερματισμό της διετούς αδέσμευτης παραγωγής. Το αργό, μετά την ημερομηνία αυτή, γλίστρησε περίπου 5% από την εν λόγω κορυφή, καθώς αναμένεται απόδειξη ότι θα ακολουθηθεί η συμφωνία.
Οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν άτυπο δείπνο το Σάββατο το βράδυ πριν από τη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του OPEC για την πρώτη επίσημη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης, την Κυριακή το πρωί.
Με τον Ιανουάριο να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η πρώτη συνάντηση θα επικεντρωθεί κυρίως στο πώς η συμμόρφωση θα πρέπει να αξιολογηθεί και όχι στο πώς θα παραχθούν νέα δεδομένα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης