Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βραζιλία: Η Petrobras ξεκινά δεύτερη προσπάθεια πώλησης της μονάδας LPG

tags :
Βραζιλία: Η  Petrobras ξεκινά δεύτερη προσπάθεια πώλησης της μονάδας LPG
Η διοίκηση της Petrobras προχωρεί σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων  για να εξοφλήσει το χρέος και να επικεντρωθεί εκ νέου στην εξερεύνηση και την παραγωγή
Η βραζιλιάνικη κρατική εταιρεία πετρελαίου Petroleo Brasileiro SA ανακοίνωσε την Παρασκευή 29/3/2019 ότι ξεκίνησε μια δεύτερη προσπάθεια πώλησης της μονάδας διανομής υγροποιημένου αερίου (LPG) μετά από μια αρχική συμφωνία πέρυσι που τελικά δεν προχώρησε  λόγω των ανησυχιών για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Η Petrobras, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει τη φάση "teaser" για την πώληση της Liquigas Distribuidora SA, η οποία παρέχει στους πιθανούς υποψηφίους βασικές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο διανομής LPG και ανοίγει το δρόμο για επίσημες προσφορές.
Τον Φεβρουάριο,  η Petrobras είχε προσλάβει την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Banco Santander Brasil SA για να προχρήσει την πώληση.
Η διοίκηση της Petrobras προχωρεί σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων  για να εξοφλήσει το χρέος και να επικεντρωθεί εκ νέου στην εξερεύνηση και την παραγωγή.
Την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία πρόκειται να λάβει τελικές προσφορές για τη μονάδα αγωγών της TAG, από την οποία αναμένεται να αντλήσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Petrobras συμφώνησε το 2016 να πωλήσει την Liquigas Distribuidora στην τοπική Ultrapar Participacoes SA σε μια διαδικασία που διαχειρίζεται η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Itau Unibanco Holding SA.
Ωστόσο, η συμφωνία των 2,8 δισεκατομμυρίων real (720 εκατομμύρια δολάρια) μπλοκαρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 από την επιτροπή ανταγωνισμού της Βραζιλίας.
Σύμφωνα με το Reuters η νέα διαδικασία πώλησης πιθανότατα θα επικεντρωθεί σε επενδυτικά ταμεία ή εταιρείες ιδιωτικών μετοχών με βραχίονες πετρελαίου και φυσικού αερίου για να αποφευχθούν ενδεχόμενα ζητήματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Μεταξύ των πλειοδοτών το 2016 περιελαμβάνονταν η  τοπική ανταγωνίστρια  εταιρεία Copagaz και η τουρκική  Aygaz AS.
Σύμφωνα με τη Petrobras, η Liquigas Distribuidora δραστηριοποιείται σε 25 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας, με 23 λειτουργικά κέντρα και 4.800 εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές.
 

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης