Οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν κοντά σε ανεμογεννήτριες παρά σε άλλες πηγές ενέργειας - Βίντεο

Οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν κοντά σε ανεμογεννήτριες παρά σε άλλες πηγές ενέργειας - Βίντεο
Οι γείτονες λοιπόν των αιολικών ενδέχεται να προτιμούν τα έργα αιολικής ενέργειας σε σχέση με άλλες πηγές ενέργειας για διάφορους λόγους
Όλο και περισσότερες είναι οι επενδύσεις που αφορούν την παραγωγή ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η έρευνα του καθηγητή Dr. Jeremy Firestone και του μαθητή του, Hannah Kirk από το πανεπιστήμιο του Ντελαγουέαρ στις ΗΠΑ, που κάνει λόγοα για την προτίμηση των περισσότερων αννθρώπων να έχουν στη γειτονιά τους ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα, παρά διαφορετικά είδη πηγών ενέργειας.
Μερικά από τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι οι άνθρωποι προτιμούν επίσης να ζουν κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν αιολικά πάρκα και ηλιακά έργα με σημαντικό εμπορικό περιθώριο.
Η πρωτοποριακή έρευνα του LBNL για το 2018 σχετικά με τη στάση των «γειτόνων» των αιολικών πάρκων διαπίστωσε ότι το 92% των ανθρώπων που ζουν σε απόσταση πέντε μιλίων από έναν στρόβιλο ανέφεραν θετικές ή ουδέτερες εμπειρίες.
Παράλληλα, η έρευνα του Dr. Firestone προχωρά ένα βήμα παρακάτω στο έργο του LBNL και δείχνει ότι μόνο οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα έχουν γενικά θετικές εμπειρίες, αλλά δεν θα ήθελαν να ανταλλάξουν ένα αιολικό πάρκο για οποιοδήποτε άλλο είδος σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.
Οι γείτονες λοιπόν των αιολικών ενδέχεται να προτιμούν τα έργα αιολικής ενέργειας σε σχέση με άλλες πηγές ενέργειας για διάφορους λόγους. Τα έργα αιολικής ενέργειας δημιουργούν τοπικές θέσεις εργασίας, πληρώνουν σημαντικούς τοπικούς φόρους και καταβάλλουν μισθώματα και αφήνουν το 98% της γης αδιατάρακτο, δηλαδή είναι δωρεάν για άλλες χρήσεις όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία. Είναι ιδιαίτερα συμβατά με τις αγροτικές κοινότητες στις οποίες είναι χτισμένες και φέρνουν ευρύτατα οφέλη για ολόκληρη την περιοχή των πάρκων.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης