Τελευταία Νέα

Προοπτική δημιουργίας 35.000 νέων θέσεων εργασίας από την αιολική ενέργεια στο Μεξικό

Προοπτική δημιουργίας 35.000 νέων θέσεων εργασίας από την αιολική ενέργεια στο Μεξικό
Σημαντική βοήθεια από την αιολική ενέργεια στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας
Ο πρόεδρος της Μεξικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (Amdee), Leopoldo Rodríguez Olivé, εκτιμά ότι στο τέλος της εξαετούς περιόδου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τουλάχιστον 35.000 θέσεις εργασίας στον τομέα, εάν επιτευχθεί ο στόχος του τριπλασιασμού της εγκατεστημένης δυναμικότητας στη χώρα.
Ο εκπρόσωπος του κλάδου δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Nomitex, ότι η τεχνολογία αιολικής ενέργειας δεν εμποδίζει μόνο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πηγές που καίνε ορυκτά καύσιμα και έχουν αντίκτυπο στην αλλαγή του κλίματος αλλά συμβάλλει στην κυριαρχία και ενεργειακή ασφάλεια καθώς και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Εκτός από τα οφέλη της ανάπτυξης της τεχνολογίας στην αιολική ενέργεια από την σκοπιά της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, η τεχνολογική διαφοροποίηση και ο τρόπος που παράγεται από έναν πόρο που είναι διαθέσιμος στη χώρα συμβάλλει στην κυριαρχία και ενεργειακή ασφάλεια και δημιουργεί θέσεις εργασίας» υπογράμμισε.
Τέλος, σημείωσε ότι η βιομηχανία της αιολικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντική τεχνολογική εξέλιξη με την χώρα να έχει στη διάθεσή της περίπου 2.500 ανεμογεννήτριες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης