Η Iberdrola ξεκινά την κατασκευή μονάδας ηλιακής ενέργειας ύψους 300 εκατ. ευρώ δυναμικότητας 500 MW

tags :
Η Iberdrola ξεκινά την κατασκευή μονάδας ηλιακής ενέργειας ύψους 300 εκατ. ευρώ δυναμικότητας 500 MW
Η πρώτη φωτοβολταϊκή μονάδα της Iberdrola στην Ευρώπη, θα αποτελείται από 1,5 εκατομμύρια πάνελ σε έκταση 1.000 εκταρίων
Η ισπανική Iberdrola ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής ηλιακής φωτοβολταϊκής μονάδας ισχύος 500 megawatt (MW) στο Badajoz της Ισπανίας.
Η εγκατάσταση, το πρώτο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο της Iberdrola στην Ευρώπη, θα χρησιμοποιήσει 1,5 εκατομμύρια πάνελ σε ένα χώρο 1.000 εκταρίων.
Η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια (ευρώ στην ανάπτυξη.
Σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2020, το εργοστάσιο Núñez de Balboa θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή ενέργεια για περίπου 250.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η Iberdrola .
"Καθώς το κόστος έχει μειωθεί και η τεχνολογία έχει ωριμάσει, είναι σαφές ότι η ηλιακή ενέργεια θα αποτελέσει βασική τεχνολογία στην ενεργειακή μετάβαση", δήλωσε ο πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galan.
"Η εκτεταμένη εμπειρία μας στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε αυτή την τεχνολογία στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας", πρόσθεσε.
Τον Φεβρουάριο, η Iberdrola είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 34 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2018 και 2022, με το ποσό των 13,3 δισεκατομμυρίων ευρώ να πηγαίνει προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης