Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Για… διακοσμητικό ρόλο καταγγέλλουν τη ΡΑΕ οι εργαζόμενοί της – Τι αναφέρουν σε επιστολή προς το World Energy News

Για… διακοσμητικό ρόλο καταγγέλλουν τη ΡΑΕ οι εργαζόμενοί της – Τι αναφέρουν σε επιστολή προς το World Energy News

Υποστηρίζουν πως οι ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΕΝ οδηγεί τη ΡΑΕ σε καθεστώς «μονοκρατορίας» με απόλυτη εξουσία του προέδρου

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος στους κόλπους της ΡΑΕ για τις προωθούμενες ρυθμίσεις από το ΥΠΕΝ, καθώς - παρόλο που αυτές αποσύρθηκαν από το πρόσφατο νομοσχέδιο - σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ενέργειας πρόκειται να επανέλθουν και να συμπεριληφθούν σε κάποιο επόμενο σχέδιο νόμου. 
Όπως είναι γνωστό, σημαντική κριτική είχε δεχθεί η πρόθεση για παράκαμψη του ΑΣΕΠ σε ότι αφορά στις προσλήψεις στην Αρχή, ενώ αντιδράσεις εντός και εκτός ΡΑΕ είχε πυροδοτήσει και η πρόβλεψη για τη δυνατότητα του προέδρου να παύει μέλη της Αρχής, καθώς με πράξη του προέδρου θα διαπιστώνεται η αδικαιολόγητη απουσία ενός μέλους πέρα από το ανώτερο αριθμό συνεδριάσεων, η οποία θα οδηγεί και στην έκπτωσή του.
Η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με τους επικριτές της, κάνει τη ΡΑΕ να διολισθαίνει προς ένα καθεστώς «μονοκρατορίας», όπου ο πρόεδρος θα καθορίζει πότε θα διαγράφει μέλη, με πρόσχημα το εύλογο της απουσίας τους.
Για το παραπάνω θέμα, γίναμε αποδέκτες επιστολής από εργαζόμενο της ΡΑΕ, την οποία παραθέτουμε παρακάτω:
«Λάβαμε σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 όλοι οι εργαζόμενοι της ΡΑΕ από μέλος της Ολομέλειας τη δήλωσή του ότι έχει παρευρεθεί σε πάνω από 300 συνεδριάσεις, ότι είναι προτεραιότητά του οι παρουσίες και ότι λυπάται που αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τις προσλήψεις - ρουσφέτια.
Λυπόμαστε όμως και εμείς που έτσι βλέπουν τα μέλη ΡΑΕ τον ρόλο τους. Δεν αρκεί να διαβάζεις εισηγήσεις και να λες αν λείπει μια τελεία ή ένα κόμμα. Είναι γελοίο να συμβαίνει αυτό και μόνο.
Πρέπει και να καταλαβαίνεις τι γίνεται. Όχι τα βασικά, αλλά πολλά. Και μάλιστα να είσαι και μπροστά από την αγορά.
Με άσχετους δεν προχωράει η χώρα. Δεν λαμβάνονται πια αποφάσεις στη ΡΑΕ. Ασχολούνται με ψύκτες, ντουλάπες και έπιπλα.
Φοβάμαι ότι δεν θα ανεβάσετε τη γνώμη μου, γιατί θα δεχθείτε πιέσεις. Αλλά ο αυταρχισμός δε θα περάσει για πολύ».
Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στη ΡΑΕ, πιστεύουμε πάντως ότι η εύρυθμη λειτουργία οποιασδήποτε ανεξάρτητης Αρχής κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται από έξωθεν παρεμβάσεις που δημιουργούν εντάσεις στο εσωτερικό της.
Σε κάθε περίπτωση, αν το κλίμα στη ΡΑΕ είναι αυτό που περιγράφεται στην επιστολή, πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και η Βουλή, στην οποία η Αρχή λογοδοτεί.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης