Τελευταία Νέα

Με ανεμογεννήτριες της Nordex το πέμπτο αιολικό πάρκο της Acciona στην Αυστραλία

Με ανεμογεννήτριες της Nordex το πέμπτο αιολικό πάρκο της Acciona στην Αυστραλία
Το Mortlake South Wind Farm θα είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες τεχνολογίας Nordex 4,5 MW
Τις εργασίες κατασκευής του πέμπτου αιολικού πάρκου στην Αυστραλία, ξεκίνησε η ACCIONA Energía, με την επένδυση να αγγίζει τα 180 εκατ. ευρώ.
Το Mortlake South Wind Farm, που βρίσκεται στην πολιτεία της Βικτώριας, θα έχει χωρητικότητα 157,5 MW και θα είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες τεχνολογίας Nordex 4,5 MW. Θα αντιπροσωπεύει αύξηση 36% στην ισχύ της αιολικής ενέργειας της εταιρείας στην Αυστραλία, φθάνοντας τα 592 MW.
«Το πέμπτο αιολικό πάρκο στην Αυστραλία δείχνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας σε μια χώρα της οποίας το ενεργειακό μέλλον συνδέεται ολοένα και περισσότερο με την ανάπτυξη καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - μια διαδικασία στην οποία η ACCIONA θέλει να συμβάλει σημαντικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Brett Wickham, Διευθύνων Σύμβουλος της ACCIONA Energy.
Τέλος, το Mortlake South θα παράγει καθαρή ενέργεια ισοδύναμη με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπου 115.000 σπίτια της Αυστραλίας, αποφεύγοντας την εκπομπή 532.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Η φάση κατασκευής θα σημάνει τη δημιουργία περίπου 100 θέσεων εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης