Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η συνάντηση Trump - Kim αποτέλεσε σημαντικό βήμα προς την αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου

ΥΠΕΞ Κίνας: Η συνάντηση Trump - Kim αποτέλεσε σημαντικό βήμα προς την αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η συνάντηση ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξεύρεση λύσης
Ως «σημαντικό βήμα» προς τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου χαρακτήρησε τη σύνοδο της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi, δήλωσε ότι οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα σε Donald Trump και Kim Jong Un ήταν «άξιες πλήρους αναγνώρισης», καθώς και ότι αποτελούν ένα «σημαντικό βήμα» προς την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η συνάντηση ήταν ένα σημαντικό βήμα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο ζήτημα της χερσονήσου», σχολίασε ο κ. Wang, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες ξεπέρασαν τα εμπόδια για να συναντηθούν ξανά σε μία ειλικρινή συζήτηση αντιπροσωπεύει μία θετική εξέλιξη που πρέπει να επικροτηθεί».
Παράλληλα, ο Κινέζος αξιωματούχος ενθάρρυνε τις δύο χώρες να «παραμείνουν υπομονετικές», και σημείωσε ότι πολλά θέματα που σχετίζονται με τη χερσόνησο «δε μπορούν να λυθούν εν μία νυκτί».
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Κίνα τάσσεται υπέρ μίας σταδιακής προσέγγισης για την παύση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας σε αντάλλαγμα για τον περιορισμό των κυρώσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όλες οι πλευρές πρέπει να έχουν εύλογες προσδοκίες και κανείς δεν πρέπει να θέσει τον πήχη πολύ ψηλά στην αρχή ή να έχει μονμερείς, μη ρεαλιστικές απαιτήσεις».
«Η Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ανατικατάστατο ρόλο της στην προώθηση των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κ. Wang, διευρκινίζοντας ότι προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα πρέπει να «σπάσει ο κύκλος της δυσπιστίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης