Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν την κρίση στη Βενεζουέλα

Maduro: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν την κρίση στη Βενεζουέλα
Η εξτρεμιστική Κου Κλουξ Κλαν κυβέρνηση του Trump θέλει πόλεμο για το πετρέλαιο είπε ο Maduro
Δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ ότι κατασκευάζουν την κρίση στη Βενεζουέλα διότι θέλουν να αρχίσουν πόλεμο στη Λατινική Αμερική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική» υποστήριξε ο Maduro, τονίζοντας πως οτιδήποτε και αν κάνει η αμερικανική κυβέρνηση είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Ερωτηθείς για τη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας που έγινε χθες Δευτέρα στην Κολομβία όπου μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας J. Guaido ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τον περασμένο μήνα, ο Maduro έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αποτελεί «μέρος της πολιτικής αυτής» με σκοπό τη δημιουργία «μιας παράλληλης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα».
Σημειώνεται πως η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που διάκεινται εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση Maduro προέτρεψε να υπάρξει μια δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση».
Οι ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα τον Guaido ενώ δεν αποκλείουν και το σενάριο της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα.
«Η εξτρεμιστική Κου Κλουξ Κλαν κυβέρνηση του Trump θέλει πόλεμο για το πετρέλαιο» είπε ο Maduro, ο οποίος περιέγραψε τη Βενεζουέλα ως ένα ειρηνικό έθνος.
Κληθείς μάλιστα να στείλει ένα μήνυμα στον Trump, ο Maduro είπε ότι πρέπει να «διορθώσεις την πολιτική σου για τη Βενεζουέλα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης