Διεθνή

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Trump – Kim στο Βιετνάμ – Πιθανή μια συμφωνία ειρήνης

tags :
Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Trump – Kim στο Βιετνάμ – Πιθανή μια συμφωνία ειρήνης
Είμαι ικανοποιημένος όσο η Β. Κορέα δεν πραγματοποιεί πυρηνικές ασκήσεις λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον επικεφαλής της Β. Κορέας, Kim Jong Un έχει αρχίσει καθώς απομένουν λιγότερα από δύο 24ωρα για τη συνάντηση τους (27 -28/2) στο Ανόι του Βιετνάμ.
Λίγο πριν την αναχώρηση του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump εμφανίστηκε αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως η σχέση του με τον Kim είναι πάρα πολύ καλή.
«Δεν βιάζομαι.
Δεν θέλω να πιέσω κανέναν.
Απλά δεν θέλω να γίνονται ασκήσεις.
Όσο δεν υπάρχουν ασκήσεις, είμαστε ικανοποιημένοι» υποστήριξε ο Trump αναφερόμενος στις πυρηνικές δοκιμές της Β.Κορέας, οι οποίες έχουν σταματήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ πιέζουν τη Β. Κορέα να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Μάλιστα ο Trump, ο οποίος έχει υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση, λέγοντας ότι θα ήταν έτοιμος να άρει τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας, εάν υπήρχε πράγματι ουσιαστική πρόοδος στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Όπως είπε ο Trump, περιμένει όπως και ο Kim  ότι θα υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στη συνάντηση κορυφής και επανέλαβε την θέση του ότι η αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας θα συνδράμει στην ανάπτυξη της οικονομίας της.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο της Κορέας δεδομένου ότι αυτός έχει λήξει με ανακωχή και όχι με συμφωνία.
Σημειώνεται πως αυτό ήταν πάγιο αίτημα της Β. Κορέας, το οποίο όμως δεν έβρισκε απήχηση από την πλευρά των ΗΠΑ, οι οποίες ζητούσαν από τη Β .Κορέα πρώτα να προχωρήσει στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της και μετά να εξετάσουν το θέμα της ειρηνευτικής συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης