Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σημαντικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς με ισχύ 4 GW έως το 2021 στη Γερμανία

Σημαντικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς με ισχύ 4 GW έως το 2021 στη Γερμανία
Όλο και πιο ελκυστική η ηλιακή αγορά στη Γερμανία
Σημαντική πρόοδο για την σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει κάνει η Γερμανία, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Fraunhofer για Ηλιακά Ενεργειακά Συστήματα.
Ειδικότερα, πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέες επιχειρήσεις αναμένονται μέσω πρόσθετων προσφορών για φωτοβολταϊκούς σταθμούς με ισχύ 4 GW έως το 2021 στη Γερμανία, όπως αναμεταδίδει το pveurope.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BSW-Solar, Carsten Körnig, «η ηλιακή αγορά στη Γερμανία έχει γίνει και πάλι ελκυστική και πιθανόν να παραμείνει έτσι - και για τους διεθνείς παίκτες».

76657


Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Η Γερμανία κινείται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο των σημαντικότερων διεθνών σχεδιαστών έργων ηλιακής ενέργειας. Καθώς η χώρα απομακρύνεται από την πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα και η κυβέρνησή της πιέζει για άλλες μεθόδους διατήρησης του κλίματος, είναι απαραίτητη μια έντονη αύξηση των φωτοβολταϊκών και των συστημάτων αποθήκευσης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποστηρίξουν τη BSW υποστηρίζοντας τη δημιουργία μόνιμων και ελκυστικών συνθηκών για επενδύσεις στην ηλιακή τεχνολογία, στα συστήματα σταθερής αποθήκευσης και στην ηλεκτρονική κινητικότητα. Με τη σειρά τους, θα επωφεληθούν από τα 40 χρόνια εμπειρίας μας στον κλάδο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης