Τελευταία Νέα

Η Νορβηγική Statkraft αναζητά νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας στη Βραζιλία

Η Νορβηγική Statkraft αναζητά νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας στη Βραζιλία
Θα επενδύσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2025
Η νορβηγική Statkraft ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω επενδύσεων στη Βραζιλία φέτος, ανακοίνωση την Πέμπτη 14/2/2019 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η Statkraft, η οποία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια κορώνες (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως μέχρι το 2025, αγόρασε οκτώ υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη Βραζιλία πέρυσι, επεκτείνοντας τη συνολική χωρητικότητά της στη χώρα κατά 132 MW (MW) στα 450 MW.
"Συνεχώς αξιολογούμε ευκαιρίες και το 2019 στη Βραζιλία ... Η Βραζιλία είναι στο πεδίο εφαρμογής μας. Μια ισχυρή ομάδα εργάζεται εκεί για να επενδύσει », δήλωσε ο CEO Christian Rynning-Toennesen.
Η εταιρεία αναζητά επίσης νέα έργα σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, ανέφερε.
Μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού επενδύσεων της εταιρείας θα διατεθεί σε υδροηλεκτρικά έργα υπό ανάπτυξη στην Ινδία και την Αλβανία και σε έργα αιολικής ενέργειας, όπως το μεγάλο αιολικό πάρκο 1,1 GW Fosen στη Νορβηγία.
Οι επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια, τις οποίες θέλει να αναπτύξει η Statkraft, θα παραμείνουν χαμηλές το 2019 σε σύγκριση με τα αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα, δήλωσε ο Rynning-Toennesen, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία
Η Statkraft ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη για το 2018 στα 13,4 δισεκατομμύρια κορώνες, που ενισχύθηκαν από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας στις Σκανδιναβικές χώρες το περασμένο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης