Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Eskom – Συνεχίσθηκαν για τέταρτη μέρα οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Eskom – Συνεχίσθηκαν για τέταρτη μέρα οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας
Αν δεν λάβει χρηματοδοτική βοήθεια θα μπορούσε να "παύσει να υπάρχει" έως τον Απρίλιο – Σχέδιο διάσωσης μελετά η κυβέρνηση
Η Νοτιοαφρικανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eskom χρειάζεται χρηματοδοτική ένεση  τον Απρίλιο για να επιβιώσει προειδοποίησε την Τετάρτη  13/2/2019 η υπηρεσία δημοσίων επιχειρήσεων της χώρας  την ώρα που η  κρατική επιχείρηση αγωνίζεται να συνεχίσει την λειτουργία της και συνεχίζει για τέταρτη μέρα τις περικοπές ηλεκτρισμού..
Η Eskom  προμηθεύει περισσότερο από το 90%  της ενέργειας την πιο βιομηχανοποιημένη οικονομία της Αφρικής αλλά είναι φορτωμένη με χρέη άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τον ισολογισμό της Eskom, αλλά δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στις 20 Φεβρουαρίου.
Η υπηρεσία δημόσιων επιχειρήσεων, η οποία  εποπτεύει την Eskom, δήλωσε σε μια παρουσίαση στο κοινοβούλιο ότι ηEskom είναι τεχνικά αφερέγγυα και θα "παύσει να υπάρχει" \ μέχρι τον Απρίλιο, εκτός εάν λάβει βοήθεια. Ο υπουργός, Pravin Gordhan, ωστόσο, απέκλεισε την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης