Ενέργεια

Γ.Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ): Αναμενόμενη και θετική εξέλιξη το ότι κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές

Γ.Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ): Αναμενόμενη και θετική εξέλιξη το ότι κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές
Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι «στην σκέψη  των ενδιαφερομένων ιδιωτών επενδυτών  βρίσκεται  η  πώληση  των υδροηλεκτρικών μονάδων
«Αναμενόμενη και θετική» χαρακτήρισε την εξέλιξη, με την οποία βγήκε άγονος ο διαγωνισμός πώλησης λιγνιτικών μονάδων στην Μελίτη και την  Μεγαλόπολη, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επεσήμανε ότι «δεν  υπάρχουν  περιθώρια να προχωρήσει  η διαδικασία της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων με εύλογο τίμημα, αφού οι λιγνιτικές μονάδες δεν είναι ελκυστικές για τους ιδιώτες επενδυτές».
Ανέφερε  ότι  «είναι αστείο το οικονομικό τίμημα που κατατέθηκε ως προσφορά στην διαγωνισμό» και  επανέλαβε ότι «η ομοσπονδία των εργαζομένων, τα συνδικάτα και το συντονιστικό των φορέων που έχει συγκροτηθεί, θα προσβάλει δικαστικά όποια διαγωνιστική διαδικασία προχωρήσει στην πώληση των  λιγνιτικών μονάδων.
Ο  κ. Αδαμίδης  σημείωσε ότι  «στην σκέψη  των ενδιαφερομένων ιδιωτών επενδυτών  βρίσκεται  η  πώληση  των υδροηλεκτρικών μονάδων, κάτι που όμως δεν  επιτρέπεται από την  ισχύουσα νομοθεσία και συνεπώς  πρέπει να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του στις ερχόμενες  βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αδαμίδης  τόνισε ότι αποδέχεται  την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για  μία μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, απέναντι στην συντήρηση, τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση του κ. Μητσοτάκη.
«Δηλώνω  παρόν σε μία τέτοια πρόσκληση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης, κάνοντας και σχόλιο  για  την στάση της Ν.Δ  σχετικά με την ΔΕΗ, η οποία όπως ανέφερε «δεν λέει συγκεκριμένα το πρόγραμμα και το σχέδιο της, σε όλες  τις εξελίξεις  που υπάρχουν στην Επιχείρηση»


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης