Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/910841989d5b68f15e24f124b1946eb3_M.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/910841989d5b68f15e24f124b1946eb3_L.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/910841989d5b68f15e24f124b1946eb3_M.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/910841989d5b68f15e24f124b1946eb3_M.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113
Με τα εμπορικά ονόματα electricon και aerion από 1/4/2019 η ΕΛΙΝΟΙΛ στις νέες αγορές

Με τα εμπορικά ονόματα electricon και aerion από 1/4/2019 η ΕΛΙΝΟΙΛ στις νέες αγορές

Με τα εμπορικά ονόματα electricon και aerion από 1/4/2019 η ΕΛΙΝΟΙΛ στις νέες αγορές

Το καινούριο στοιχείο που φέρνει η πρωτοβουλία της ΕΛΙΝΟΙΛ, για τα ελληνικά δεδομένα, είναι πως ένας τρίτος φορέας, η Lloyd’s, θα ελέγχει ότι η διαδικασία τηρείται επακριβώς από την Bureau Veritas, ώστε να είναι
διασφαλισμένη η αξιοπιστία της διαδικασίας

Με τα εμπορικά ονόματα electricon και aerion, η ΕΛΙΝΟΙΛ θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου τη δραστηριοποίησή της στην αγορά ρεύματος και φυσικού αερίου, όπως σημείωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιάννης Αληγιζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Η «είσοδος» της εταιρείας στην προμήθεια των δύο ενεργειακών προϊόντων θα γίνει μέσω της στρατηγικής της συνεργασίας με την ΗΡΩΝ, η οποία  ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2018.
Όσον αφορά την προμήθεια ρεύματος, η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί τόσο στη χαμηλή όσο και τη μέση τάση, ενώ και στο φυσικό αέριο θα απευθυνθεί τόσο σε βιομηχανικούς καταναλωτές όσο και σε μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σύμφωνα με τον κ. Αληζικάκη, σε πρώτη φάση τα τιμολόγια της ΕΛΙΝΟΙΛ θα βασίζονται στα «πακέτα» της ΗΡΩΝ, με μικρές ποιοτικές και όχι τιμολογιακές διαφοροποιήσεις.
Στην πορεία, στόχος της ΕΛΙΝΟΙΛ ελαφρώς διαφοροποιημένα ποιοτικά και όχι τιμολογιακά και σε χαμηλή τάση. Το επόμενο βήμα θα είναι να διαμορφώσει τα δικά της προγράμματα.
Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα η ΕΛΙΝΟΙΛ ξεκινά τη λειτουργία του πρώτου πρατηρίου CNG στη Θεσσαλία, το οποίο ουσιαστικά συνδυάζεται με εγκατάσταση προμήθειας φυσικού σε βιομηχανίες.
Στόχος της εταιρεία είναι να αξιοποιήσει γι’ αυτό τον σκοπό το ήδη διευρυμένο βιομηχανικό της πελατολόγιο, και το ποσοστό 20% που κατέχει στη συγκεκριμένη καταναλωτική κατηγορία.
Την ίδια στιγμή, η ΕΛΙΝΟΙΛ από τον επόμενο μήνα εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα δέσμευσης ποιότητας για τα υγρά της καύσιμα, με μία σειρά από διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν κορυφαία χαρακτηριστικά στα προϊόντα που παραδίδει. Το πρόγραμμα θα αναλάβει η Bureau Veritas, διενεργώντας ποιοτικούς ελέγχους από μυστικά αυτοκίνητα.
Το καινούριο στοιχείο που φέρνει η πρωτοβουλία της ΕΛΙΝΟΙΛ, για τα ελληνικά δεδομένα, είναι πως ένας τρίτος φορέας, η Lloyd’s, θα ελέγχει ότι η διαδικασία τηρείται επακριβώς από την Bureau Veritas, ώστε να είναι
διασφαλισμένη η αξιοπιστία της διαδικασίας.
Το πρόγραμμα δέσμευσης ποιότητα αποτελεί τον πρώτο πυλώνα στο σχέδιο της εταιρείας για ανάπτυξη των εγχώριων πωλήσεων. Δεύτερο πυλώνα θα αποτελέσει η νέα «γενιά» καυσίμων Crystal, τα οποία εγγυώνται αυξημένη οικονομία και καλύτερες επιδόσεις.

Στόχοι 2020-2030

Το σχέδιο προβλέπει στο τέλος του 2030, το Ελληνικό δημόσιο να έχει πάρει μέτρα που θα οδηγούν στην :

a.            Μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, έως 63%
b.            Αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 32% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας
c.             Εξοικονόμηση τελικής κατανάλωσης ενέργειας 33%

Μια στρατηγική, αντίστοιχη με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την:

1.            Πλήρη απελευθέρωση αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου
2.            Προώθηση ΑΠΕ
3.            Προώθηση χρήσης Φυσικού Αερίου σε όλες τις μορφές

Υπάρχουν σήμερα αρκετές απειλές και ευκαιρίες για τις εταιρίες πετρελαίου.
Η μεγαλύτερη απειλή είναι η φθίνουσα πορεία των παραδοσιακών υγρών καυσίμων, με την σταδιακή διείσδυση νέων προϊόντων Η.Ε. και Φ.Α. σε όλες τις μορφές και χρήσεις.
Δημιουργούνται όμως συγχρόνως, ευκαιρίες με το άνοιγμα μιας νέας αγοράς ενέργειας, του Ηλεκτρικού Ρεύματος και του Φυσικού Αερίου, με βελτιωμένες συνθήκες αγοράς και αύξηση ανταγωνισμού.

Η ευκαιρία λοιπόν, για την ΕΛΙΝΟΙΛ είναι:

a.            Νέες πηγές εσόδων
b.            Σημαντική ενίσχυση του brand name ΕΛΙΝ

Στόχος μας

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, είναι ξεκάθαρος ο στόχος μας.
Η εξέλιξη μας σε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο, με πλήρη ενεργειακή προϊοντική γκάμα, και δυνατότητα πλήρους κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των πελατών και συγχρόνως μια σημαντική ευκαιρία ενδυνάμωσης των σχέσεων, με τους παραδοσιακούς πελάτες μας.
Η απειλή υπάρχει, η ευκαιρία υπάρχει, ο στόχος είναι ξεκάθαρος.
Το επόμενο και καθοριστικό ζήτημα, είναι το ΠΩΣ και με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
Είναι μια καινούρια αγορά. Υπάρχουν σήμερα στη αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου πολλές εταιρίες, όπως παλαιότερα και στα καύσιμα.
Τώρα όλοι μαθαίνουν την νέα αγορά.
Αναγκάζονται να επενδύουν τεράστια ποσά, σε επικοινωνία. Λίγοι αλλά πολύ σημαντικοί και ισχυροί πάροχοι, επενδύουν σε τεχνογνωσία.
Δέλεαρ, η τεράστια πίτα των δις, που αφήνει πίσω υποχρεωτικά, η ΔΕΗ.

Θα μπορούσαμε να πειραματισθούμε και να δημιουργήσουμε δική μας τεχνογνωσία. Απλά, θα χάναμε πολλά χρήματα και θα ρισκάραμε το όνομα μας. Επιλέξαμε τον δρόμο της συνεργασίας και προχωρήσαμε σε στρατηγική συνεργασία με τον ΗΡΩΝ. Μια εταιρία που ανήκει στον όμιλο ΤΕΡΝΑ, που εδώ και χρόνια διατηρεί μια ισχυρότατη παρουσία στον κατασκευαστικό κλάδο και έχει επενδύσει πολύ έγκαιρα, τεράστια ποσά στην Ενέργεια και έχει μια πολύ ισχυρή παρουσία.

•             Τις πωλήσεις Φυσικού Αερίου σε αυτοκίνητα που σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, αλλά θέλουμε να δώσουμε το εμπορικό μας στίγμα, αλλά και
•             την ανάπτυξη πωλήσεων σε Θέρμανση και Βιομηχανία, δεδομένου ότι το δίκτυο Φυσικού Αερίου της περιοχής, είναι μεγάλο και διευρύνεται.

Στόχος μας και για τις 2 αγορές, να αξιοποιήσουμε:

•             Ένα εκτεταμένο δίκτυο λιανικής 620 πρατηρίων
•             Ένα πολύ μεγάλο αριθμό βιομηχανιών, βιοτεχνιών, μεταφορικών εταιριών , που κινούνται σε μια αγορά όπου η ΕΛΙΝΟΙΛ κατέχει το 20%
•             Ένα πολύ μεγάλο αριθμό πελατών Λιανικής Θέρμανσης, που ξεπερνά τους 20.000, τους οποίους εξυπηρετούμε απ’ ευθείας σαν ΕΛΙΝΟΙΛ, όχι μέσω τρίτων
•             Ένα πολύ μεγάλο κύμα πελατών προμηθευτών, που συνεργαζόμαστε

Είναι μια σειρά από διαδικασίες που κάνουμε, που εξασφαλίζουν, σε απόλυτο βαθμό, την ποιότητα των προϊόντων που παραδίδουμε και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον Έλληνα καταναλωτή.
Έχουμε συμφωνήσει με την Bureau Veritas, μια από τις πιο αξιόπιστες ελεγκτικές εταιρίες στον κόσμο, η οποία θα ελέγχει όλες τις διαδικασίες που κάνουμε, προκειμένου να παραλαμβάνουμε και να διακινούμε όλα μας τα προϊόντα, με απόλυτη ασφάλεια από τα Διυλιστήρια, στην εγκατάσταση, στον τελικό καταναλωτή.
Συγχρόνως, η B/V θα κάνει ελέγχους κρυφούς, σε όλο το δίκτυο μας, παίρνοντας δείγματα, αναλύοντας τα άμεσα και ενημερώνοντας μας για την εικόνα του Δικτύου.
Με την μεθοδολογία που ακολουθεί και το ΕΜΠ, θα κάνουμε με δικά μας μυστικά οχήματα, ποσοτικούς ελέγχους για τις πειραγμένες αντλίες και τις ελλειμματικές παραδόσεις στα πρατήρια. Αυτονόητο είναι, τυχόν παραβατικά πρατήρια, απομακρύνονται άμεσα από το δίκτυο μας. Όμως δεν είναι αυτό που θα μας ξεχωρίσει από όλες τις άλλες εταιρίες, στο ζήτημα ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ.
Η ουσιαστική διαφορά που μας ξεχωρίζει και το πρωτοποριακό, είναι το επόμενο βήμα. Διότι όντως κάποιοι ανταγωνιστές μας, μετρημένοι στα μισά δάχτυλα του χεριού, κάνουν το ίδιο.
Καμία από τις εταιρίες που ενδιαφέρονται για την ποιότητα, δεν προβλέπει την διαδικασία ότι κάποιος τρίτος φορέας, ελέγχει εάν όλα αυτά γίνονται όπως π.χ. λέει ότι τα κάνει η ΕΛΙΝΟΙΛ ή αν ελέγχει σωστά η B/V το δίκτυο, όπως εμείς υποστηρίζουμε.

Το καινούριο στοιχείο είναι ότι βάζουμε και έναν 3ο στην εξίσωση.

Συμφωνήσαμε με τον μεγαλύτερο ελεγκτικό οργανισμό του κόσμου, τους LLOYD’S, οι οποίοι θα ελέγχουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, εάν όλα γίνονται όπως τα υποστηρίζουμε.
Ότι τηρούμε τις διαδικασίες που λέμε.
Ότι η Bureau Veritas κάνει ελέγχους σε όλες τις διαδικασίες.
Ότι πάει και ελέγχει το δίκτυο μας.
Και τότε και μόνον τότε, θα έχουμε την πιστοποίηση της. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, σε δίκτυο στην Ελλάδα.
Είναι μια τελείως πρωτοποριακή διαδικασία, όπου η ΕΛΙΝΟΙΛ πέτυχε την συνεργασία 2 τεράστιων οργανισμών, οι οποίοι συμφώνησαν στο project αυτό, το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου. Η LLOYD’S BUSINESS ASSURANCE, είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος Φορέας Πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης, στον κόσμο. Η B/V, είναι μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες στον κόσμο. Το γεγονός ότι 2 από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, συμφώνησαν να συμμετέχουν σε αυτό το project,
Το δεύτερο βήμα της ΕΛΙΝΟΙΛ έχει να κάνει με τις αλλαγές στην αγορά ενέργειας, που έρχονται.
Τα μηνύματα από όλο τον κόσμο είναι μεγάλα, ηχηρά και οι εταιρίες που τα αγνόησαν, απλά δεν έχουν μέλλον.
Τα παραδοσιακά καύσιμα, αρχίζουν σε όλο τον κόσμο και χάνουν μερίδιο. Μερίδιο που διεκδικεί η Ηλεκτρική Ενέργεια και το Φυσικό Αέριο.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Ε.Ε., με τον ενεργειακό σχεδιασμό 2020-2030.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έστειλε στις Βρυξέλλες το σχέδιο της Ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδος, μέχρι το 2030. Είναι σχέδιο φιλόδοξο και δεν γνωρίζουμε σήμερα ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα κληθούν να υλοποιήσουν οι εταιρίες πετρελαίου. Ελπίζω να μην τεθεί θέμα βιωσιμότητας των εταιριών πετρελαίου, με μέτρα που δεν μπορούν, με κανένα τρόπο, να υλοποιήσουν, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις, μιλάνε για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των εταιριών πετρελαίου, ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος για τις εταιρίες.

www.worldenergynews.gr