Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μέχρι τον Μάιο, σε συνεργασία με τη DGcomp, θα επιδιώξει η ΔΕΗ

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μέχρι τον Μάιο, σε συνεργασία με τη DGcomp, θα επιδιώξει η ΔΕΗ

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκη, ο νέος διαγωνισμός θα μποροπυσε να γίνει σε συνεργασία με την DGcomp

Σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp), η ΔΕΗ είναι σε θέση να ολοκληρώσει την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τους λιγνίτες έως τις ευρωεκλογές, δηλαδή τον Μάιο.
Αυτό ανέφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου (9/2) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ) στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξέφρασε την αισιοδοξία πως η επανάληψη του διαγωνισμού θα έχει αίσια έκβαση, αφού θα έχουν διευθετηθεί βασικές εκκρεμότητες, όπως η έγκριση του Μόνιμου Μηχανισμού Επάρκεια Ισχύος από την Κομισιόν, καθώς και η μείωση του κόστους τροφοδοσίας της μονάδας της Μελίτης με λιγνίτη από το ορυχείο της Αχλάδας.
«Η ΔΕΗ δεν μπορεί και δεν θέλει να είναι ο μοναδικός διαχειριστής της λιγνιτικής παραγωγής», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αποεπένδυση πρέπει να γίνει ευκαιρία για τη ΔΕΗ και τη χώρα.
Αναφορικά με τις ΑΠΕ, ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε πως ειδικά τα φωτοβολταϊκά είναι το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Επίσης, στον συγκεκριμένο κλάδο η ΔΕΗ έχει προβάδισμα, καθώς διαθέτει πολλές εκτάσεις για την ανάπτυξη πάρκων.
«Η ΔΕΗ έχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τον τετραπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ έως το 2022 και για δεκαπλασιασμό μέχρι το 2030, δηλαδή με ρυθμούς ανάπτυξης πολύ ταχύτερους από ό,τι προβλέπει για άλλα τμήματα του αναπτυξιακού της σχεδιασμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης