Ηλεκτρισμός

Σε υψηλό δεκαετίας η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία το 2018

Σε υψηλό δεκαετίας η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία το 2018
Αύξηση της παραγωγής από πυρηνικά και ΑΠΕ -Μείωση 28% στην εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Η γαλλική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση σε δέκα χρόνια, αυξημένη κατά 3,7% σε 549 τερατοβάτρες (TWh) σε σύγκριση με το 2017, χάρη στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά και ανανεώσιμες πηγές  ενέργειας, ανακοίνωσε ο γαλλικός φορέας εκμετάλλευσης την Πέμπτη 7/2/2019.
Η αυξημένη παραγωγή πυρηνικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επέτρεψε στη Γαλλία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας κατά 28% σε ετήσια βάση το 2018, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της RTE.
Η ισχυρή διαθεσιμότητα σε πυρηνικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο ήπιος χειμώνας οδήγησε επίσης σε απότομη πτώση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις μονάδες παραγωγής άνθρακα, φυσικού αερίου και πετρελαίου, κατά 26,8% το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με την RTE η αιολική και η ηλιακή ενέργεια στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 15,3% και 11,3% αντίστοιχα το 2018 χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και την αύξηση της εγκατεστημένης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία πρόσθεσε 2,400 megawatt κατά τη διάρκεια του έτους, ισοδύναμη με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Επεσήμανε ότι η κατανάλωση ενέργειας ήταν σταθερή για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε 474 TWh, σύμφωνα με τις προβλέψεις της γεγονός που συνέβαλε στη διατήρηση της Γαλλίας ως κορυφαίου εξαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη με εξαγωγή 86,3 TWh ενώ  26 TWh εισήχθησαν κατά τη διάρκεια του έτους.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης