Τελευταία Νέα

IRENA: Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ εκτοξεύθηκαν από 50 δισ. δολ. το 2004 σε 305 δις. δολ. το 2015

tags :
IRENA: Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ εκτοξεύθηκαν από 50 δισ. δολ. το 2004 σε 305 δις. δολ. το 2015
Σύμφωνα με τον IRENA ο διπλασιασμός των ΑΠΕ μέχρι το 2030 θα φέρει εξοικονόμηση μέχρι 4,2 τρισ. δολάρια ετησίως σε δαπάνες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή
Οι παγκόσμιες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν εκτοξευθεί από τα 50 δισ. δολάρια το 2004 στα 305 δισ. δολάρια το 2015 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA).
«Η μείωση του κόστους που προκαλείται από την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας και τις πολιτικές, στηρίζει την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με κοινωνικοοικονομικά οφέλη» αναφέρει η έκθεση με τίτλο «REthinking energy».
Ο γενικός διευθυντής του IRENA Adnan Z. Amin δήλωσε, ότι «η επιτάχυνση του ρυθμού της ενεργειακής μετάβασης και η επέκταση του πεδίου εφαρμογής της πέρα από τον τομέα της ενέργειας, όχι μόνο θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά θα βελτιώσει τη ζωή, θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων και στη διασφάλιση ενός καθαρότερου και πιο ακμάζοντος μέλλοντος».
Υποστήριξε ακόμη, ότι για το σκοπό αυτό οι πολιτικές και οι κανονισμοί εξακολουθούν να παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά συγκροτήματα θα αναπτυχθεί ταχύτερα, από την άποψη της ικανότητας και της παραγωγής.
Ο IRENA εκτιμά επίσης, ότι η ικανότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες θα μπορούσε να αυξηθεί από το 1 GW σήμερα στα 250 GW μέχρι το 2030..
Η έκθεση τονίζει ακόμη, ότι ο διπλασιασμός του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέχρι το 2030 θα εξοικονομήσει επίσης μέχρι 4,2 τρισ. δολάρια ετησίως σε δαπάνες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης