Πετρέλαιο

Το σχέδιο της Saudi Aramco να αγοράσει το 20% της Hyundai Oilbank για 1,61 δισ. δολ.

Το σχέδιο της Saudi Aramco να αγοράσει το 20% της Hyundai Oilbank για 1,61 δισ. δολ.
Η Σαουδική Αραβία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου στη Νότια Κορέα, τον πέμπτο μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο
Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco σχεδιάζει σύμφωνα με το Reuters να αγοράσει το 19,9% της Hyundai Oilbank της Νότιας Κορέας για 1,61 δισ. δολ. από την Hyundai Heavy Industries Holdings.
Η Hyundai Heavy Industries Holdings, η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 91,13% στην Hyundai Oilbank, δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να «επανεξετάσει» τον κατάλογο χρηματιστηριακών αγορών του βραχίονα διύλισης, αφού ολοκληρώσει τις πωλήσεις των μετοχών στη Saudi Aramco.

54


Η Saudi Aramco σκοπεύει να εκτιμήσει την Hyundai Oilbank σε 10 τρισεκατομμύρια κέρδη ή 36.000 κέρδη ανά μετοχή, δήλωσε η Hyundai Heavy Industries Holdings.
Παράλληλα, η Hyundai Oilbank έχει συνολικά 650.000 βαρέλια ημερησίως δυναμικότητας στη νοτιοδυτική πόλη Daesan και έχει επίσης ως στόχο την επέκταση της πετροχημικής της επιχείρησης.
Η εταιρεία χαρτοφυλακίου του ναυπηγείου Hyundai Heavy Industries θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τη συμφωνία για να «επενδύσει σε νέες επιχειρήσεις και να βελτιώσει την οικονομική της υγεία».
Η Saudi Aramco συνεργάζεται επίσης με την ναυπηγική βιομηχανία Hyundai Heavy Industries και άλλους σε μια κοινή επιχείρηση για να κατασκευάσει ένα ναυπηγείο στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου στη Νότια Κορέα, τον πέμπτο μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης