Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Στην παραγωγή 6,2 εκατ. αυτοκινήτων με υδρογόνο την προσεχή 20ετία, στοχεύει η Ν. Κορέα

Στην παραγωγή 6,2 εκατ. αυτοκινήτων με υδρογόνο την προσεχή 20ετία, στοχεύει η Ν. Κορέα
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Νότια Κορέα για να ενισχύσει την ενεργειακή της απόδοση, σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 6 εκατ. αυτοκίνητα με υδρογόνο την προσεχή 20ετία.
«Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να οικοδομήσουμε μια οικονομία υδρογόνου είναι σταθερή», δήλωσε ο Πρόεδρος Moon Jae-in κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη βιομηχανική πόλη Ulsan, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το ισχυρό δυναμικό του καυσίμου υδρογόνου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναζωογονήσει τις υποτονικές βιομηχανίες κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Μάλιστα, «η Νότια Κορέα θα παράγει 6,2 εκατομμύρια μονάδες ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου και θα κατασκευάσει 1.200 σταθμούς ανακύκλωσης σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2040, σε μια σημαντική βιομηχανική ώθηση που αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και στην ανάληψη ηγετικού ρόλου στην τεχνολογία υδρογόνου».
Υπογραμμίζοντας ότι η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου θα οδηγήσει στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας, η διοίκηση της Σεούλ υπό την ηγεσία της Σελήνης προσφέρει λύσεις υπό μορφή επιδοτήσεων στους πελάτες για να ενισχύσει την πώληση των ηλεκτρικών ταξί και των φορτηγών καυσίμων εκτός από όλα τα 820 αστυνομικά λεωφορεία που θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά λεωφορεία κυψελών καυσίμων το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης