Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χρηματοδότηση 19,28 εκατ. δολ.από την κυβέρνηση του Καναδά για τον πρώτο γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας

Χρηματοδότηση 19,28 εκατ. δολ.από την κυβέρνηση του Καναδά για τον πρώτο γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του.
Το ποσό των 19,28 εκατ. δολ. θα παράσχει η κυβέρνηση του Καναδά για τη χρηματοδότηση της πρώτης εγκατάστασης γεωθερμικής ενέργειας της χώρας.
Στο τέλος της περασμένης βδομάδας, το γραφείο του πρωθυπουργού Justin Trudeau δήλωσε ότι το έργο των 5 MW, με την αιχμή του δόρατος της Deep Earth Energy Corporation, θα παράγει αρκετή ενέργεια για την τροφοδότηση 5.000 σπιτιών.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το έργο «θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η επαρχία και γενικότερα η χώρα παράγει ενέργεια, δημιουργώντας θέσεις εργασίας καλής ποιότητας για τη μεσαία τάξη».
Ειδικότερα, η ανάπτυξη μιας νέας γεωθερμικής εγκατάστασης θα ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας του Καναδά. Επί του παρόντος, το 66% της καναδικής ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση. Η χώρα αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης στην υδροηλεκτρική ενέργεια παράλληλα με χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗνωμένεςΠολιτείες.
Ενώ ο τομέας της γεωθερμικής ενέργειας στον Καναδά είναι εκκολαπτόμενος, υπάρχει ένας καλά ανεπτυγμένος τομέας πέρα ​​από τα σύνορα στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης