Περιβάλλον

Η δεσμευτική γραμμή της Siemens Gamesa για παγκόσμιες πράσινες επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ

Η δεσμευτική γραμμή της Siemens Gamesa για παγκόσμιες πράσινες επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ
Η Siemens Gamesa έχει δεσμευτεί να είναι ουδέτερη σε σχέση με τον άνθρακα έως το 2025
Στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, της καθαρής ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, η Siemens Gamesa γίνεται η πρώτη εταιρεία της Ισπανίας που συμβάλλει στην υλοποίηση αυτών των στόχων διαθέτοντας 900 εκατ. ευρώ για την πώληση χερσαίων και υπεράκτιων ανεμογεννητριών σε όλο τον κόσμο.
Η δεσμευτική γραμμή για τις πράσινες επενδύσεις μεταφράζονται σε 900 εκατ. ευρώ για την εταιρεία της Ισπανίας.
«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη δέσμευση της εταιρείας μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δημιουργώντας καθαρή, βιώσιμη ενέργεια για τον πλανήτη. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει την κατεύθυνση που έχουμε», δήλωσε ο David Mesonero, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa.
Ειδικότερα, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει έως και 90 GW αιολικής χωρητικότητας μέχρι σήμερα, αποφεύγοντας 233 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Στη συνέχεια, ο David Mesonero υπογράμμισε ότι: «Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης την επίτευξη παγκόσμιων στόχων για την προστασία του κλίματος και έχει υιοθετήσει την παγκόσμια πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην οικονομία. Η Siemens Gamesa έχει δεσμευτεί να είναι ουδέτερη σε σχέση με τον άνθρακα έως το 2025, αντικαθιστώντας τις συμβατικές πηγές ενέργειας με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης