Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ρωσία: Δημιουργείται φορέας διαχείρισης στερεών οικιακών αποβλήτων

tags :
Ρωσία: Δημιουργείται φορέας διαχείρισης στερεών οικιακών αποβλήτων
Έως το 2024 το ρωσικό κράτος έχει στόχο να πετύχει την αξιοποίηση του 36% των στερεών οικιακών αποβλήτων σε σχέση με το 4% που υπάρχει σήμερα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vl. Poutin υπέγραψε διάταγμα για την δημιουργία του εθνικού φορέα διαχείρισης συστήματος στερεών οικιακών αποβλήτων, με την επωνυμία «Ρωσικός οικολογικός διαχειριστής», εγκαινιάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την μεταρρύθμιση στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ρωσία.
Στο διάταγμα αναφέρεται ότι ιδρυτής του εθνικού φορέα διαχείρισης του συστήματος στερεών οικιακών αποβλήτων είναι το υπουργείο Φυσικών πόρων και Οικολογίας και ως εταιρεία ιδρύεται στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος «Οικολογία», ενώ στην κυβέρνηση ανατίθεται να δημιουργήσει και να θέσει σε λειτουργία έως την 1η Ιανουαρίου του 2020 το όλο σύστημα διαχείρισης των στερεών οικιακών αποβλήτων, σε κάθε οντότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η εταιρεία διαχείρισης θα συντονίζει το έργο των διαχειριστών της κάθε περιφέρειας που θα ασχολείται με την επεξεργασία και την αξιοποίηση των αποβλήτων.
Ωστόσο, η μεταρρύθμιση αυτή στον τομέα της διαχείρισης των στερεών οικιακών αποβλήτων, αναμένεται να δημιουργήσει νέους τομείς δραστηριότητας στον κλάδο της επεξεργασίας των αποβλήτων
Εώς το 2024 το ρωσικό κράτος έχει στόχο να πετύχει την αξιοποίηση του 36% των στερεών οικιακών αποβλήτων σε σχέση με το 4% που υπάρχει σήμερα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Φυσικών πόρων για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει να κατασκευαστούν 130 μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης