Διεθνή

Trump κατά Erdogan: Θα υποστείτε οικονομική καταστροφή, αν επιτεθείτε στους Κούρδους

tags :
Trump κατά Erdogan: Θα υποστείτε οικονομική καταστροφή, αν επιτεθείτε στους Κούρδους
Προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ ενόψει της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων
Σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι εάν επιτεθούν κατά των Κούρδων της Συρίας, οι ΗΠΑ θα την καταστρέψουν οικονομικά απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν την Τουρκία οικονομικά αν επιτεθεί στους Κούρδους» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ενόψει της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, η οποία, όπως είπε ο Trump, «ξεκινά».
Παράλληλα ο Trump απαίτησε από τους Κούρδους «να μην προκαλούν την Τουρκία».
«Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του ΙΚΙΛ στη Συρία - φυσικοί εχθροί.
Κι εμείς ωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι.
Στοπ στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ» ανέφερε ο Trump, ο οποίος έγραψε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης 20 μιλίων» (32 χιλιομέτρων), χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού θα βρίσκεται ή ποιος θα καλύψει το κόστος αυτού του μέτρου.
Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο και τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους η Άγκυρα τους θεωρεί τρομοκράτες.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M.Cavusoglu είχε υποστηρίξει ότι για την επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας  η Τουρκία δεν χρειάζεται «την άδεια κανενός».

Απάντηση Τουρκίας: Οι τρομοκράτες δεν μπορεί να είναι εταίροι και σύμμαχοι σας

Απάντηση στις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν οικονομικά την Τουρκία σε περίπτωση που αυτή επιτεθεί κατά των Σύρων Κούρδων έδωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Erdogan, Ibrahim Kalin.
Ο Kalin κάλεσε τις ΗΠΑ να τιμήσουν τη στρατηγική εταιρική τους σχέση με την Τουρκία.
«Κύριε Donald Trump, είναι θανάσιμο σφάλμα να εξισώνονται οι Σύροι Κούρδοι με το PKK, που βρίσκεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζουν οι ΗΠΑ, και με το συριακό παρακλάδι του, τις PYD/YPG.
Οι τρομοκράτες δεν μπορεί να είναι εταίροι και σύμμαχοί σας.
Η Τουρκία περιμένει από τις ΗΠΑ να τιμήσουν τη στρατηγική μας εταιρική σχέση και δεν θέλει αυτή να επισκιαστεί από την τρομοκρατική προπαγάνδα» ανέφερε με μήνυμα του στο twitter o Kalin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης