Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

«Λουκέτο» σε 26 σταθμούς άνθρακα στην Ισπανία - Ο απώτερος στόχος μέχρι το 2020 για άλλους 9

«Λουκέτο» σε 26 σταθμούς άνθρακα στην Ισπανία - Ο απώτερος στόχος μέχρι το 2020 για άλλους 9
Περίπου το 90% του άνθρακα που καίγεται στην Ισπανία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από τις εισαγωγές από τη Ρωσία και την Κολομβία
Με αισιόδοξο τρόπο μπήκε το 2019 για το περιβάλλον στην Ευρώπη μετά το κλείσιμο 26 σταθμών άνθρακα στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότηση των ανθρακωρυχείων από την στιγμή που δεν αποκομίζουν κέρδη.
Επισημαίνεται ότι το 14% των ενεργειακών αναγκών της Ισπανίας καλύπτεται από τον άνθρακα.
Σύμφωνα με μια συμφωνία που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισπανία θα βάλει λουκέτο σε 9 από τις σημερινές 15 εγκαταστάσεις άνθρακα που διαθέτει ως το 2020, έτσι ώστε να τα ορυκτά καύσιμα να παύσουν να είναι το «οξυγόνο» της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζει το Sustainability Times.
Περίπου το 90% του άνθρακα που καίγεται στην Ισπανία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από τις εισαγωγές από τη Ρωσία και την Κολομβία, έτσι ώστε τα τοπικά ορυχεία να έχουν σχετικά μικρές εισαγωγές τα τελευταία χρόνια.
Λόγω του υψηλού κόστους εξόρυξης, τα ισπανικά ανθρακωρυχεία, τα οποία βρίσκονται κυρίως στις βόρειες περιοχές της Αστούριας, της Καστίλλης, του Λεόν και της Αραγονίας, είναι σε μεγάλο βαθμό ασύμφορα.
Το μόνο λειτουργικό ορυχείο άνθρακα που παραμένει στη βορειοδυτική επαρχία του Λεόν έχει σήμερα εργατικό δυναμικό 70 ατόμων και παράγει 7.000 τόνους άνθρακα το μήνα.
Πολλοί από τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους σε άλλα ορυχεία επέλεξαν πρόωρη συνταξιοδότηση.
Άλλοι μπορούν να επωφεληθούν από τα 250 εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η κυβέρνηση για την ανάληψη νέων επιχειρήσεων και την αναδάσωση της γης γύρω από τα ανενεργά ορυχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης