Ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Στην ομάδα των ισχυρών της Ευρώπης ο ΔΕΣΦΑ με τη στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία

Γ. Σταθάκης: Στην ομάδα των ισχυρών της Ευρώπης ο ΔΕΣΦΑ με τη στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία

Σήμερα περιήλθε στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος το 34% του μετοχικού κεφαλαίου που ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας

Ολοκληρώθηκε, σήμερα 20/1, η εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» με την καταβολή του τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε: «Φτάσαμε αισίως στο τέλος μιας μακράς διαδρομής για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Στα πρώτα της στάδια υπήρξε ταραχώδης και με πολλές ανατροπές αλλά η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να επιλύσει τα ζητήματα συμβατότητας με το κοινοτικό δίκαιο, να εξασφαλίσει ένα σαφώς υψηλότερο τίμημα και να διασφαλίσει ισχυρά δικαιώματα στο Δημόσιο, όπως τον ορισμό της θέσης του Προέδρου της εταιρείας.
 Σήμερα, μάλιστα, περιήλθε στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος το 34% του μετοχικού κεφαλαίου που μέχρι σήμερα ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Επιτύχαμε μια στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία, που εντάσσει τον ΔΕΣΦΑ στην ομάδα των ισχυρών της Ευρώπης, καθώς η κοινοπραξία που επικράτησε στον διαγωνισμό έχει ήδη σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή. Θα το επαναλάβω: Τελικά, γίνεται διαφορετικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης