Πετρέλαιο

Σε μείωση 2,5% στην παραγωγή πετρελαίου τον Ιανουάριο προχωρούν τα ΗΑΕ

Σε μείωση 2,5% στην παραγωγή πετρελαίου τον Ιανουάριο  προχωρούν τα ΗΑΕ
“Η έξοδος του Κατάρ από τον ΟΠΕΚ "δεν θα επηρεάσει την παραγωγή"    λέει ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 2,5% τον Ιανουάριο από τα επίπεδα του Οκτωβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα 10/12/2018 υπουργός Ενέργειας του ΗΑΕ τη Δευτέρα 10/12/2018  στο Αμπού Ντάμπι.
Ο Suhail al-Mazrouei  αναφερόμενος στην έξοδο του Κατάρ από τον ΟΠΕΚ δήλωσε ότι "δεν θα επηρεάσει την παραγωγή " και επεσήμανε ότι τα  ΗΑΕ δεν κατανόησαν την απόφαση του Κατάρ να απομακρυνθεί από τον ΟΠΕΚ, την οποία  όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών του Κατάρ για θέματα ενέργειας, ήταν στρατηγική.
Το Κατάρ, ένας από τους μικρότερους παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), εμπλέκεται με άλλα  μέλη του ΟΠΕΚ, τη  Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Έχει πετρελαϊκή παραγωγή 600.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, σε σύγκριση με την παραγωγή 11 εκατομμυρίων bpd της Σαουδικής Αραβίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης