Διεθνή

Juncker: Η τελευταία ευκαιρία για το Κυπριακό - Eiden: Είμαστε σε καλό δρόμο

Juncker: Η τελευταία ευκαιρία για το Κυπριακό - Eiden: Είμαστε σε καλό δρόμο
«Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να επανενωθεί το νησί » δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δήλωσε σήμερα 11/1/2017 πως οι συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Akinji είναι η «τελευταία ευκαιρία» για την επανένωση του νησιού και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι επιτυχείς.
Παράλληλα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κύπρο, δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη για το Κυπριακό βρίσκονται «σε καλό δρόμο»,  προσθέτοντας ότι έχουν επιλυθεί πολλά ζητήματα που διαιρούν τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους.
Συγκεκριμένα ο Espen Barth Eiden δήλωσε πως «υπάρχει ακόμη δουλειά για να γίνει» στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού.
«Ασχοληθήκαμε με κάποια από τα δυσκολότερα ζητήματα. Τα θίξαμε σχεδόν όλα, έχουμε επιλύσει πολλά απ' αυτά και είμαστε κοντά στην επίλυση ορισμένων άλλων ζητημάτων.
«... Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», πρόσθεσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Jean-Claude Juncker

Ο Jean-Claude Juncker δήλωσε πως οι συνομιλίες που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη είναι η «τελευταία ευκαιρία» προκειμένου να επανενωθεί το νησί.
«Είναι ριψοκίνδυνο, αλλά όταν πρόκειται για την ειρήνη πρέπει να αναλαμβάνουμε κινδύνους.
Όταν πρόκειται για την ειρήνη, εκείνοι που δεν αναλαμβάνουν κανέναν κίνδυνο αναλαμβάνουν έναν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας.
«Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να επανενωθεί το νησί. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κάνουν εξαιρετική δουλειά και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική κατάληξη των συνομιλιών στη Γενεύη αύριο», δήλωσε ακόμη ο Juncker.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης