Διεθνή

Maduro: Συμφωνίες με την Ρωσία για επενδύσεις σε πετρέλαιο και χρυσό υπέγραψε η Βενεζουέλα

Maduro: Συμφωνίες με την Ρωσία για επενδύσεις σε πετρέλαιο και χρυσό υπέγραψε η Βενεζουέλα
Επενδύσεις  άνω των 5 δις. δολ για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ανακοίνωσε ο Maduro
Η Βενεζουέλα έχει υπογράψει συμφωνίες για την εξασφάλιση επενδύσεων από τη Ρωσία στους κλάδους πετρελαίου και χρυσού της χώρας της Νοτίου Αμερικής, δήλωσε την Πέμπτη 6/12/2018 ο πρόεδρος  της χώρας Nicolas Maduro στο τέλος ενός τριήμερου ταξιδιού στη Μόσχα.
"Έχουμε υπογράψει συμβάσεις για να εγγυηθούμε επενδύσεις άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους ρώσους εταίρους μας σε κοινοπραξίες για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου", ανέφερε ο Maduro σε βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter.
"Εγγυόμαστε επίσης μια επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εξόρυξη, κυρίως σε χρυσό."
Ο Maduro δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πού θα πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις ή με πόσα κεφάλαια θα συμμετέχουν οι ρωσικές εταιρείες.
Με την παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας να καταρρέει εν μέσω υπερπληθωρισμού και πέμπτου έτους οικονομικής συρρίκνωσης, ο Maduro επισκέφθηκε την Μόσχα τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Vl. Poutin.
Οι δύο χώρες επρόκειτο να συζητήσουν την οικονομική βοήθεια προς το  Καράκας και τη συνεργασία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο,  σύμφωνα με αξιωματούχου του Κρεμλίνου που επικαλείται το Reuters.
Η Ρωσία έχει καταστεί βασικός δανειστής έσχατης ανάγκης για τη Βενεζουέλα που έχει στερηθεί τα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια . Ο επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft μετέβη  στο Καράκας τον προηγούμενο μήνα για να πιέσει το Maduro σχετικά με τις  καθυστερημένες αποστολές πετρελαίου με σκοπό την αποπληρωμή δανείων.
"Η Ρωσία και η Βενεζουέλα είναι πιο ενωμένες από ποτέ", δήλωσε ο Maduro
Η Maduro επιδιώκει επίσης να ενισχύσει την παραγωγή χρυσού της χώρας ως εναλλακτική πηγή σκληρού νομίσματος, καθώς τα έσοδα από το πετρέλαιο, που αποτελούν πάνω από το 90% των εξαγωγών, περιορίζονται.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να περιορίσουν το εμπόριο χρυσού της Βενεζουέλας μέσω κυρώσεων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης