Εξασφάλιση εντολής 106 MW από την Vestas στην Ελλάδα

Εξασφάλιση εντολής 106 MW από την Vestas στην Ελλάδα
Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2019
Η Vestas εξασφάλισε εντολή 106 MW για αρκετές αιολικές μονάδες στην Ελλάδα, ενισχύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά με περισσότερο από 50% του μεριδίου αγοράς, ανακοίνωσε η δανική εταιρεία την Τετάρτη (5/12).
Η παραγγελία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 14 ανεμογεννητριών V136-4.2 MW, πέντε V136-3.6 MW και οκτώ V117-3.6 MW για έναν πελάτη που δεν έχει αποκαλυφθεί.
Σύμφωνα με το αίτημα του πελάτη, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα έργα αιολικού πάρκου, σύμφωνα με τη δήλωση της Vestas.
"Για να βελτιστοποιηθεί η λύση της αιολικής ενέργειας στις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες των περιοχών, ορισμένοι από τις ανεμογεννήτριες V136-4.2 MW θα είναι εξοπλισμένες με το Vestas Anti-Icing SystemT, το οποίο ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά τον σχηματισμό πάγου στις λεπίδες για μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας σε κρύο κλίμα" δήλωσε ο Δανικός αιολικός γίγαντας.
Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ η θέση σε λειτουργία προβλέπεται για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης