Ενισχύεται η παρουσία της Siemens Gamesa στην Ισπανία μετά την συμφωνία με την Norventor

Ενισχύεται η παρουσία της Siemens Gamesa στην Ισπανία μετά την συμφωνία με την Norventor
Σημαντική παρουσία της Siemens Gamesa στην Ισπανία
Σε συμφωνία με την ισπανική εταιρεία Norvento κατέληξε η Siemens Gamesa με αφορμή την παροχή δυναμικότητας 34,6 MW για έργο αιολικής ενέργειας στην περιοχή Lugo της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τη δήλωση, η εταιρεία θα παραδώσει δέκα μονάδες της ανεμογεννήτριας, τύπου SG 3.4-132, η κάθε μία με 3.465 MW και διάμετρο πτερυγίου 132 μέτρα.
«Αυτό το μοντέλο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους ανέμους και το έδαφος του αιολικού πάρκου στο Lugo. Η παράδοση των στροβίλων αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019» ανέφερε η Siemens Gamesa.
Παράλληλα, τα πτερύγια για τον στρόβιλο θα παράγονται στο εργοστάσιο του Aoiz (Navarra), ενώ οι κόγχες θα παράγονται στο εργοστάσιο της Agreda (Soria).
Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία της Siemens Gamesa ενισχύεται στην Ισπανία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 56% του εγκατεστημένου στόλου - κοντά σε 12.500 στροβίλους.
Η εταιρεία διαθέτει ένα από τα κύρια κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Ισπανία, όπου σχεδιάζει μερικά από τα πιο πρόσφατα μοντέλα ανεμογεννητριών της. Η Siemens Gamesa δαπανά περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη παγκοσμίως κάθε χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης