Διεθνή

Ο στόχος της Shell για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2050

Ο στόχος της Shell για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2050
Μακροπρόθεσμοι φιλόδοξοι στόχοι για τη Shell
Στη μείωση του καθαρού αποτυπώματος άνθρακα κατά περίπου 20% μέχρι το 2035 στοχεύει η Shell, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού.
Η ανακοίνωση έγινε σε κοινή δήλωση με μια ομάδα θεσμικών επενδυτών για λογαριασμό της παγκόσμιας πρωτοβουλίας επενδυτών Climate Action 100+.
Η δράση Climate Action 100+ είναι μια πενταετής πρωτοβουλία υπό την ηγεσία των επενδυτών για την ανάληψη συστηματικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και άλλων εταιρειών σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία που έχουν σημαντικές ευκαιρίες να οδηγήσουν τη μετάβαση στην καθαρής ενέργειας και να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού.
Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στην πρωτοβουλία 310 επενδυτές με περισσότερα από 32 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για την υλοποίηση αυτής της μακροπρόθεσμης φιλοδοξίας η Shell θα ξεκινήσει να καθορίζει συγκεκριμένους στόχους αποτύπωσης Net Carbon για μικρότερες χρονικές περιόδους (τρία ή πέντε χρόνια)».
Ο στόχος θα οριστεί κάθε χρόνο για την επόμενη τριετή ή πενταετή περίοδο και η διαδικασία καθορισμού στόχων θα αρχίσει από το 2020 και θα διαρκέσει έως το 2050, πρόσθεσε.
Η εταιρεία θα επιδιώξει επίσης τη διαβεβαίωση τρίτων για το αναφερόμενο καθαρό αποτύπωμα άνθρακα και οι δηλώσεις διασφάλισης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης