Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Παγώνουν" τον εμπορικό πόλεμο Trump και Jinping - Συμφώνησαν να μην επιβληθούν νέοι δασμοί

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών στο δείπνο τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 του Μπουένος Άιρες πήγαν πολύ καλά   

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης του αμερικανού προέδρου Donald Trump και του κινέζου ομολόγου του Ji Siping στη Σύνοδο των G20 στο Μπουένος Άιρες καθώς οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην επιβληθούν νέοι εμπορικοί δασμοί από την 1η Ιανουαρίου 2019.
«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν», μετέδωσε το αγγλόφωνο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, αναφερόμενο στη διευθέτηση στην οποία κατέληξαν οι δύο ηγέτες.
H κινεζική αγγλόφωνη εφημερίδα Global Times, που είναι όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, ανέφερε ότι «οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες πήγαν καλά και υπήρξε συναίνεση»

Λευκός Οίκος: Οι συνομιλίες πήγαν πολύ καλά

Στο ίδοι κλίμα κυμάνθηκε και η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση και ο Λευκός Οίκος. «Οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με τον ομόλογό του της Κίνας Xi Jiping στο δείπνο τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 του Μπουένος Άιρες πήγαν "πολύ καλά».
Kαμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το πολυαναμενόμενο δείπνο εργασίας των δύο ηγετών, που καταγράφηκε την ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν σταματούν να κλιμακώνονται.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση αργότερα.
Όταν κάθισαν στο τραπέζι για το δείπνο εργασίας, που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, ο Trump είπε απευθυνόμενος στον Jiping πως η ελπίδα του ήταν πως θα κατάφερναν να πετύχουν "κάτι σπουδαίο".

Ο ρεπουμπλικάνος αναχώρησε μετά το τέλος των συνομιλιών για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής προς την Ουάσινγκτον.
Η συνάντηση των δύο ηγετών καταγράφηκε μετά τη συμφωνία της Ομάδας των Είκοσι, όπως εκφράστηκε στην τελική ανακοίνωση της συνόδου, να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε νίκη για τον Trump μέγα επικριτή του.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης