Διεθνή

Αργεντινή: Εξαγωγές LNG από το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Αργεντινή: Εξαγωγές LNG από το δεύτερο τρίμηνο του 2019
Το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει την εξαγωγή 500.000 τόνων LNG κάθε χρόνο σε όλες τις αγορές
Την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2019 η Αργεντινή από το πλούσιο κοίτασμα της Vaca Muerta.
Ειδικότερα, η βελγική εταιρεία ενέργειας EXMAR ανακοίνωσε χθες (22/11) ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση με την ενεργειακή εταιρεία YPF της Αργεντινής για την παραγωγή και εξαγωγή ΥΦΑ από το λιμάνι της Bahia Bianca που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χώρας.
Το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει την εξαγωγή 500.000 τόνων LNG κάθε χρόνο σε όλες τις αγορές καθώς και την παραγωγή οκτώ φορτίων cargoes σε χρονικό ορίζοντα δέκα ετών.
Παράλληλα, η δημοτικότητα του LNG έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια όπως επίσης και ο αριθμός εγκαταστάσεων LNG που συμβάλλουν στη μείωση των τιμών του εμπορεύματος.
Οι εξαγωγές της Αργεντινής θα ενταχθούν στις τάξεις των αυξανόμενων όγκων των εξαγωγών, οι οποίες σήμερα κατευθύνονται από το Κατάρ, την Αυστραλία και τη Μαλαισία.
Ο πρόεδρος της YPF Miguel Gutierrez δήλωσε ότι: «Χάρη στην εμπορική σχέση με την EXMAR, μπορούμε πλέον να προσδώσουμε αξία στους πόρους που εξάγονται από την Vaca Muerta και να επωφεληθούμε πλήρως από την εποχική ευκαιρία με τις ασιατικές αγορές και τη μοναδική μας θέση να εξυπηρετήσουμε τα κέντρα ζήτησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης