Ηλεκτρισμός

ΕΒΙΚΕΝ: Λουκέτα σε βιομηχανίες εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων κατά 30%

ΕΒΙΚΕΝ: Λουκέτα σε βιομηχανίες εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων κατά 30%
«Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις για αυξήσεις 30% στα τιμολόγια ρεύματος, τότε η μόνη αρωγή που θα έχει προσφέρει η ΔΕΗ στη βιομηχανία θα είναι η επίσπευση των λουκέτων που θα αφήσουν χιλιάδες ανέργους εργαζόμενους» αναφέρεται μετάξύ άλλων στην ανακοίνωση
Με μια σκληρή δήλωση από τον εκπρόσωπο της ΕΒΙΚΕΝ Αντώνη Κοντολέοντα απαντάει η βιομηχανία στη χθεσινή (13/11) ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας προς τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κοντολέων στη δήλωση του, εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων κατά 30% αυτό θα οδηγήσει σε «λουκέτα» βιομηχανιών και χιλιάδες άνεργους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντολέοντα είναι η εξής:

«Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το δελτίο τύπου της ΔΕΗ, στο οποίο εμφανίζεται ως αρωγός της ελληνικής βιομηχανίας και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι στηρίζει διαχρονικά τη βιομηχανία και δεν επιδιώκει να αποκομίσει κέρδος.
Πέραν των γενικόλογων διατυπώσεων και των ευχολογίων, η ΔΕΗ δεν απαντά και δεν διατυπώνει σαφώς τη θέση της στα κρίσιμα ζητήματα της επιχειρούμενης κατάργησης των εκπτώσεων και αύξησης των τιμολογίων, που έχει θέσει η ΕΒΙΚΕΝ, με σχετικό δελτίο τύπου.

Εμείς όμως επιμένουμε και θέτουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα:

•             Αληθεύει ή όχι ότι η ΔΕΗ έχει προτείνει την κατάργηση των εκπτώσεων και την επιβολή επιπλέον αυξήσεων 10% που συνολικά μεταφράζονται σε αύξηση της επιβάρυνσης της τάξης του 30%;
•             Αληθεύει ή όχι ότι η ΔΕΗ έχει υπογράψει με τη ΛΑΡΚΟ -το μεγαλύτερο οφειλέτη της, με χρέη άνω των 300 εκατ. ευρώ- πενταετή σύμβαση έως το τέλος του 2020 με χαμηλότερα σταθερά τιμολόγια και υψηλότερες εκπτώσεις σε σχέση με τη βιομηχανία ;

Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Κατά τα λοιπά, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς η εκπεφρασμένη αρωγή και «φιλική προς τη βιομηχανία» πολιτική της ΔΕΗ συμβαδίζει με την επιχειρούμενη κατάργηση των εκπτώσεων και την αύξηση των τιμολογίων της τάξης του 30%.
Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις για αυξήσεις 30% στα τιμολόγια ρεύματος, τότε η μόνη αρωγή που θα έχει προσφέρει η ΔΕΗ στη βιομηχανία θα είναι η επίσπευση των λουκέτων που θα αφήσουν χιλιάδες ανέργους εργαζόμενους.
Να μη μας πουν μονάχα ότι δεν γνώριζαν…»
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης