Διεθνή

Deal ύψους 900 εκατ. δολαρίων της Total στη Ουγκάντα

tags :
Deal ύψους 900 εκατ. δολαρίων της Total στη Ουγκάντα
Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Albert θα παράγει περίπου 230.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD) και θα αρχίσει την παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2020
Η Γαλλική εταιρεία Total έχει επεκτείνει το μερίδιό της στο έργο πετρελαίου στη λίμνη Lake Albert της Ουγκάντα  μετά από συμφωνία Tullow Oil ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσαν οι δύο  εταιρείες, τη Δευτέρα 9/1/2017.
Η συμφωνία, περιλαμβάνει 200 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 700 εκατομμύρια δολάρια να χρησιμοποιηθούν για τη μελλοντική εξέλιξη των δαπανών στους τομείς της αγωγών, κάτι που σημαίνει ότι η Tullow θα πάψει να είναι φορέας στην Ουγκάντα και να δώσει πλήρη πρόσβαση στα αποθέματα πετρελαίου.
Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Albert θα παράγει περίπου 230.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD) και θα αρχίσει την παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2020, δήλωσε η Tullow.
"Η αύξηση του μερίδιό μας στο έργο της λίμνης Albert  θα φέρει σημαντική αξία στην Total και ταιριάζει με τη στρατηγική μας για την απόκτηση των πόρων για λιγότερο από 3 δολάρια / βαρέλι με περιθώριο ανόδου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total Patrick Pouyanne.
Η Tullow εκτιμά  ότι η φάση ανάπτυξης του έργου θα κοστίσει 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 3 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν την πρώτη παραγωγή πετρελαίου.
Με το καθαρό χρέος  της να αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,9 δισ δολάρια μέχρι το τέλος του 2016, η Tullow αναζητεί μετρητά για ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία. Η αφρικανική πετρελαϊκή εταιρεία αναμένει μια διαγραφή περίπου  400 εκατομμύρια δολαρίων το στα αποτελέσματα του 2016 λόγω της συμφωνίας.
Η είδηση ανέβασε μετοχές της Tullow στην υψηλότερη σε 18 μήνες σε 352,1 πένες ανά μετοχή.
Τον περασμένο Αύγουστο, η Ουγκάντα  είχε χορηγήσει άδειες παραγωγής σε Total και Tullow γεγονός που άνοιξε το δρόμο για το έργο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης