Ενέργεια

Σύγκλιση απόψεων μεταξύ Σταθάκη και εκπροσώπων της ΕΛΕΤΑΕΝ

Σύγκλιση απόψεων μεταξύ Σταθάκη και εκπροσώπων της ΕΛΕΤΑΕΝ
Έγιναν συζητήσεις στις θεσμικές παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος, όπως είναι η αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των ΑΠΕ, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τους φιλόδοξους στόχους του μακροχρόνιου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πολιτικής με τα οποία προβλέπεται να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο εγχώριο ενεργειακό μείγμα.  
Συζητήθηκαν επίσης, οι θεσμικές παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος, όπως είναι η αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των ΑΠΕ, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Τέλος, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του αδειοδοτικού πλαισίου των ΑΠΕ, καθώς και θέματα τεχνολογικής αιχμής, όπως είναι η αποθήκευση ενέργειας, οι διασυνδέσεις κ.ά

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης