Διεθνή

Συνομιλίες Rosneft και Saudi Aramco στη Μόσχα για πιθανή συνεργασία

Συνομιλίες Rosneft και Saudi Aramco στη Μόσχα για πιθανή συνεργασία
Η ρωσική εταιρεία, ανέφερε ότι οι εταιρείες "συζήτησαν  ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με αμοιβαία συμφέροντα και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Rosneft και της Σαουδικής Αραβίας"
Ο Igor Sechin, επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft και ο CEO  της Saudi Aramco, Amin Nasser, συζήτησαν «αμοιβαία συμφέροντα» και πιθανή συνεργασία σε συνάντηση που είχαν στη Μόσχα την Παρασκευή 9/11/2018, ανακοίνωσε η Rosneft.
Στην ανακοίνωση, η Rosneft, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, ανέφερε ότι οι εταιρείες "συζήτησαν  ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με αμοιβαία συμφέροντα και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Rosneft και της Σαουδικής Αραβίας".
Η επίσκεψη του κορυφαίου αξιωματούχου της Σαουδικής Αραβίας στη Μόσχα έρχεται σε μια εποχή που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν  σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών καθώς αυξάνεται η παγκόσμια προσφορά και οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο  που θα έχει στη ζήτηση καυσίμων η  χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη και  οι εμπορικές διαφορές.
Την Παρασκευή, το Brent υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, πτώση πάνω από 18 % από την επίτευξη του υψηλού τετραετίας στις αρχές Οκτωβρίου.
Το πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο επικεφαλής της Saudi Aramco σχεδιάζει να συζητήσει την αγορά μεριδίου στο έργο της Arctic LNG-2 με επικεφαλής τον μεγαλύτερο μη κρατικό παραγωγό φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek.
Τον περασμένο μήνα ο Kirill Dmitriev,, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να επενδύσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο Arctic LNG-2, το οποίο θεωρείται ότι θα παράγει περίπου 20 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου την επόμενη δεκαετία.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αγοράσει το 30% του Arctic LNG-2.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Nasser δήλωσε ότι η σχέση της εταιρείας με τη Ρωσία θα αυξηθεί καθώς οι δύο πλευρές προχωρούν σε έργα συνεργασίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης