Τελευταία Νέα

Δανεισμός 6 εκατ. ευρώ της EBRD στην Αλβανία για «πράσινες» επενδύσεις

Δανεισμός 6 εκατ. ευρώ της EBRD στην Αλβανία για «πράσινες» επενδύσεις
Η EBRD έχει ως στόχο τη διάθεση του 40% των ετήσιων επενδύσεών της πάνω από 9 δις. ευρώ για τη χρηματοδότηση της κλιματικής αλλαγής
Δάνειο ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγήσει στην Ένωση Τράπεζας της Αλβανίας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης με στόχο να τονωθεί η ενεργειακή απόδοση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα χρηματοδότηση για την Αλβανία παρέχεται στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης πράσινης οικονομίας των Δυτικών Βαλκανίων (GEFF) της ΕΤΑΑ, ύψους 85 εκατ. ευρώ.
«Το πρόγραμμα είναι κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των διμερών χορηγών βοήθειας και των δικαιούχων χωρών που συνεργάζονται στο πλαίσιο του επενδυτικού πλαισίου για τα Δυτικά Βαλκάνια (WBIF) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Ενεργειακής Κοινότητας», δήλωσε η Τράπεζα.
Παράλληλα, το πρόγραμμα αναμένεται να επενδύσεις σε έργα οικιακής πράσινης τεχνολογίας, ενώ ο ιδιωτικός τομέας κατοικιών και οικοδομών της Αλβανίας θα επωφεληθεί από την ευρύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας θα παράσχει κίνητρα και τεχνική συνεργασία για την υποστήριξη επενδύσεων πράσινης τεχνολογίας.
Η στήριξη της ΕΤΑΑ για επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού του 2015.
Τέλος, η EBRD έχει ως στόχο τη διάθεση του 40% των ετήσιων επενδύσεών της πάνω από 9 δις. ευρώ για τη χρηματοδότηση της κλιματικής αλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης