Ενέργεια

Kate Marie Byrnes: Τεράστιες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα

Kate Marie Byrnes: Τεράστιες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα
«Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά το ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε η κα Byrnes
Για τεράστιες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα, έκανε λόγο η κα Kate Marie Byrnes - Deputy Chief of Mission (DCM), U.S. Embassy, United States of America.
Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ισχυρή παρουσία αμερικανικών εταιριών στην πρόσφατη ΔΕΘ, ενώ επεσήμανε τις προοπτικές που θα αναδειχθούν μέσα από την έναρξη του στρατηγικού διάλογου Ελλάδας – ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί τον προσεχή μήνα στην Ουάσινγκτον.
Παράμετροι που πρόκειται να τεθούν επί τάπητος, σύμφωνα με την κα Byrnes, είναι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, και ιδιαίτερα η ανάδειξη της Ελλάδας ως σημαντικός ενεργειακός κόμβος, καθώς η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά το ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε η κα Byrnes. Επίσης, όπως είπε, στο επίκεντρο του στρατηγικού διαλόγου θα τεθεί η αντιμετώπιση των προκλήσεων της τελευταίας δεκαετίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δυναμική και τη δημιουργικότητα που αναπτύσσουν οι ελληνικές start up εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης