Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο» φως για την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού σταθμού ανεφοδιασμού LNG

«Πράσινο» φως για την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού σταθμού ανεφοδιασμού LNG

Το LNG θεωρείται ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα εναλλακτικά καύσιμα στη μετάβαση στις καθαρές μεταφορές στη ναυτιλία

Αυτήν την εβδομάδα, η PitPoint.LNG έλαβε την επίσημη άδεια για την κατασκευή του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη, στο λιμάνι της Κολωνίας.

Σύμφωνα μάλιστα ο σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Δεδομένου ότι το σχέδιο για το νέο σταθμό ανεφοδιασμού ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, η PitPoint.LNG εργάστηκε σκληρά για να ολοκληρώσει τη διεξοδική και ουσιαστική διαδικασία χορήγησης άδειας.

Η άδεια που απαιτείται βάσει του Bundes-Immissionsschutzgesetz για τη διασφάλιση της ασφάλειας του ΥΦΑ ως καυσίμου για ναυτιλία, δόθηκε επίσημα από την Επαρχιακή Κυβέρνηση της Κολωνίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, η PitPoint.LNG συνεργάστηκε εντατικά με διάφορους οργανισμούς για να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία χορήγησης αδειών. Η άδεια σημαίνει ότι η κατασκευή μπορεί τώρα να προχωρήσει οριστικά. Ο νέος σταθμός ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Κολωνίας, στο Am Molenkopf 1, και θα διευκολύνει την ανεφοδιασμό πλοίων εσωτερικής ναυσιπλοΐας που φεύγουν από το Ρήνο, την πιο πολυσύχναστη πλωτή οδό της Ευρώπης.

Το LNG θεωρείται ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα εναλλακτικά καύσιμα στη μετάβαση στις καθαρές μεταφορές στη ναυτιλία. Σημαίνει, χαμηλότερες εκπομπές CO2 και, ως εκ τούτου, μειωμένη επίδραση στο παγκόσμιο περιβάλλον και το κλίμα. Το μεγαλύτερο όμως όφελος από τη χρήση του ΥΦΑ έγκειται στη μείωση των εκπομπών των λεπτών σωματιδίων και των ΝΟχ που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Η κατασκευή του σταθμού ανεφοδιασμού ΥΦΑ στην Κολωνία αποτελεί μέρος του στρατηγικού στόχου του PitPoint.LNG για την ανάπτυξη ευρωπαϊκής υποδομής ΥΦΑ για οδικές και θαλάσσιες μεταφορές. Θα είναι η πρώτη θέση ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και η πρώτη που θα εξυπηρετήσει τον πιο πολυσύχναστο ποταμό της Ευρώπης, τον Ρήνο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης