Περιβάλλον

Το success story της Ουαλίας έχει όνομα και λέγεται... ανακύκλωση

Το success story της Ουαλίας έχει όνομα και λέγεται... ανακύκλωση

Το ποσοστό δημοτικής ανακύκλωσης στην Ουαλία είναι σήμερα 64%, έναντι εθνικού στόχου 58%

Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση της Ουαλίας κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών για την αντιμετώπιση των αποβλήτων και τη βελτίωση των ποσοστών ανακύκλωσης.

Η υπουργός περιβάλλοντος Hannah Blythyn ανακοίνωσε μια νέα εκστρατεία αλλαγής συμπεριφοράς και εφαρμογής πρακτικών, που θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το τι πρέπει να ανακυκλώνει.

Επίσης, η ίδια επιβεβαίωσε ότι οι επιχορηγήσεις ανακύκλωσης για τις τοπικές αρχές δεν θα μειωθούν για να χρηματοδοτήσουν άλλες υπηρεσίες συμβούλων, ενώ δεσμεύονται επιπλέον £ 15,5 εκατομμύρια για τη βελτίωση των συλλογών αποβλήτων στην Vale της Glamorgan, Pembrokeshire και Denbighshire.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδια και κανονισμούς για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να διαχωρίζουν τα απόβλητά τους με τον τρόπου που το κάνουν και τα νοικοκυριά.

Το ποσοστό δημοτικής ανακύκλωσης στην Ουαλία είναι σήμερα 64%, έναντι εθνικού στόχου 58%, ωστόσο πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερα από τα μισά απόβλητα που τοποθετούνται σε μαύρους κάδους στη χώρα θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν.

Τέλος, η κ. Blythyn υπογράμμισε ότι η ανακύκλωση είναι κάτι για το οποίο μπορεί να περηφανεύεται η Ουαλία, αφού πρόκειται για μια πετυχημένη ιστορία. Η βελτίωση ωστόσο των ποσοστών ανακύκλωσης θα απαιτήσει και πάλι περαιτέρω υποστήριξη και πιο συντονισμένες και εντατικές παρεμβάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανακοινώνω νέα μέτρα για την αξιοποίηση της επιτυχίας μας μέχρι σήμερα. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, παρέχουμε κεφάλαια άνω των 50 εκατομμυρίων λιρών στερλινών για την παροχή νέων υποδομών και τελικά για την επίτευξη των φιλοδοξιών μας. Συνεργαζόμαστε επίσης με την τοπική κυβέρνηση για να αυξήσουμε την ικανότητά τους να ανακυκλώνουν αντικείμενα όπως στρώματα, πάνα, ξύλο και υφάσματα».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης