Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Συνέρχεται σήμερα Τρίτη 23/10 το Εθνικό Συμβούλιο ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη – Akinci

Κύπρος: Συνέρχεται σήμερα Τρίτη 23/10 το Εθνικό Συμβούλιο ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη – Akinci

Ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 26/10 με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων

Συνέρχεται σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου προκειμένου να καθοριστεί η εθνική γραμμή ενόψει της συνάντησης που θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή 26/10 ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, M. Akinci με κύριο αντικείμενο το Κυπριακό.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί εισήγηση του κ. Αναστασιάδη για ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης του ομοσπονδιακού κράτους, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, κάτι που από ορισμένους ερμηνεύεται ως λύση χαλαρής ομοσπονδίας.
Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο θα καταθέσει πιο ολοκληρωμένη πρόταση για ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε ότι «και θα καταθέσω και θα ακούσω».
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Αναστασιάδης δεν πρόκειται να καταθέσει μια νέα πρόταση μια και υπάρχουν στο τραπέζι τόσο έγγραφα με τις εξουσίες της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και η πρόταση που είχε καταθέσει ο κ.Αναστασιάδης όταν πρόεδρος ήταν ο κ.Χριστόφιας.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει συζήτηση και για την έκθεση του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αντίγραφο της οποίας επιδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης