Η GE αποκαλύπτει νέα τεχνολογία επιθεώρησης για ανεμογεννήτριες

Η GE αποκαλύπτει νέα τεχνολογία επιθεώρησης για ανεμογεννήτριες

 Πάνω από 1.500 στρόβιλοι είχαν ήδη επιθεωρηθεί - Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης και την ακουστική φασματική ανάλυση ευρείας ζώνης για να αναζητήσει ανωμαλίες

Η GE Renewable Energy ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με ένα σύστημα ελέγχου υψηλής ταχύτητας για ανεμογεννήτριες.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη 9/10/2018, η εταιρεία ανέφερε ότι πάνω από 1.500 στρόβιλοι είχαν ήδη επιθεωρηθεί χρησιμοποιώντας την νέα τεχνολογία, ενώ ο χρόνος επιθεώρησης ανά μονάδα υποχώρησε κάτω από 15 λεπτά, κατά μέσο όρο.
Σύμφωνα με το CNBC το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία θερμικής απεικόνισης και ακουστική ανάλυση φασματικής ευρείας ζώνης για να αναζητήσει ανωμαλίες στις λεπίδες. Λειτουργεί τόσο σε GE όσο και σε μη-GE τουρμπίνες και μπορεί να παρέχει αναλύσεις δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.
Επίσης μειώνει την ανάγκη για «επιθεωρήσεις μέχρι πύργου» και δεν χρειάζεται να «αχρηστευθούν» για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε η GE.
Μπορεί να ανιχνεύσει διάφορα θέματα που ενδέχεται να είναι επιβλαβή για μια λεπίδα, όπως ρωγμές κόπωσης, ελαττωματικές επισκευές και σχισμές. Η τεχνολογία επιθεώρησης είναι εγκατεστημένη στη βάση μιας τουρμπίνας, κάνοντας μια σειρά εγγραφών ενώ οι λεπίδες γυρίζουν κάτω από ένα ενεργό φορτίο.
"Οι επιθεωρήσεις των πτερυγίων έχουν προχωρήσει πολύ," δήλωσε η Anne McEntee, Διευθύνων Σύμβουλος των Ψηφιακών Υπηρεσιών της GE Renewable Energy.
 "Τα πεδία εδάφους, τα drones και οι δοκιμές είναι μόνο μερικές από τις μεθόδους που οι χειριστές έχουν χρησιμοποιήσει για να αποτρέψουν τις αποτυχίες, τόσο μικρές όσο και καταστροφικές", πρόσθεσε.
Οι περισσότερες επιθεωρήσεις των πτερυγίων "κάτω-πύργων" περιορίζονταν στο να δείχνουν τι συνέβαινε με την επιφάνεια μιας λεπίδας, εξήγησε ο McEntee, προσθέτοντας ότι πολλά από τα ζητήματα που οδήγησαν σε μεγαλύτερες αποτυχίες ήταν βαθύτερα εντός της λεπίδας.
"Η δυνατότητα να κοιτάμε και πέρα από την εξωτερική επικάλυψη της λεπίδας, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία ελέγχου των λεπίδων για ολόκληρη την αιολική βιομηχανία."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης