Τελευταία Νέα
Commodities

Novak: Οι δηλώσεις της αμερικανικής ηγεσίας για το πετρέλαιο έχουν προκαλέσει σύγχυση στις παγκόσμιες αγορές

Novak: Οι δηλώσεις της αμερικανικής ηγεσίας για το πετρέλαιο έχουν προκαλέσει σύγχυση στις παγκόσμιες αγορές

Ο ρώσος υπουργός Πετρελαίου πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον ΟΠΕΚ ακόμα και μετά από το 2018, ενώ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία και το Κατάρ εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινών επενδύσεων ύψους 12 δισ. δολαρίων

Στο γεγονός ότι τα σχόλια και οι δηλώσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αμερικανική ηγεσία έχουν προκαλέσει σύγχηση στις παγκόσμιες αγορές αναφέρθηκε σήμερα (9/10) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, μέσω συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το δίκτυο Rossiya-24.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Novak, «αυτές οι συναισθηματικές διογκώσεις, οι ανακοινώσεις και τα tweet που προέρχονται από την αμερικανική ηγεσία δημιουργούν σύγχυση στην αγορά», με τον ίδιο να προσθέτει εν συνεχεία ότι «η αγορά δεν καταλαβαίνει πώς να δράσει, τι θα συμβεί στο μέλλον».
Παράλληλα, ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου οι οποίες, «κατά τη γνώμη μου είναι υψηλότερα απ' ότι θα βρίσκονταν εάν δεν υπήρχαν αυτές οι συναισθηματικές εκρήξεις».
Αναφερόμενος στην Εβδομάδα Ενέργειας της Ρωσίας, η οποία ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Novak υπογράμμισε πως «όλοι δήλωσαν πως σήμερα δεν είναι τόσο η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης που διαμορφώνει τις τιμές στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, αλλά τα συναισθήματα μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά».
Ο ρώσος υπουργός Πετρελαίου πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον ΟΠΕΚ ακόμα και μετά από το 2018, ενώ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία και το Κατάρ εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινών επενδύσεων ύψους 12 δισ. δολαρίων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης